
Закуска з кадаїф, печерицями та фісташками
НазадОписание блюда
Основою цієї апетитної закуски є кадаїф — особливе тісто у вигляді тоненьких хрустких ниток, що використовується у багатьох східних стравах. Його можна приготувати самостійно або скористатися зручною заготовкою від «Рудь», що зробить ваше перебування на кухні легким і приємним та збереже час для спілкування з близькими.
Печериці обирайте свіжі або мариновані — результат потішить однаково. Фісташки, за потреби, можна замінити на волоські горіхи або мигдаль.
Рецепт закуски з тістом кадаїф, печерицями та фісташками
Закуска виходить ароматною та хрусткою — ситний ланч або вишукана вечеря без зайвих зусиль.
Ингредиенты
Грецький йогурт | 200 г |
Печериці | 350 г |
Тертий пармезан | 100 г |
Вершки, 33 % | 80 г |
Фісташки | 50 г |
Цибуля порей | 2 стебла |
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 300 г |
Оливкова олія | 3 ст. л. |
Сушений орегано | 1 щіпка |
Сіль, перець | за смаком |
Кінза | 1 пучок |

Приготування
1. Цибулю порей обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору, додаємо печериці та смажимо ще протягом 7–8 хвилин.
2. Вливаємо вершки, посипаємо орегано, солимо, перемішуємо і доводимо до кипіння. Тушкуємо ще впродовж 2–3 хвилин.
3. Знімаємо з вогню, додаємо тертий пармезан, перемішуємо.
4. Тісто кадаїф викладаємо у вигляді невеликих гнізд із бортиками на деко, застелене силіконовим килимком.
5. У серединки ложкою викладаємо начинку, посипаємо подрібненими фісташками, змащуємо оливковою олією і випікаємо при 200 °C до золотистого кольору.
6. Для соусу дрібно нарізаємо кінзу, змішуємо з йогуртом, солимо, перчимо, перемішуємо. Викладаємо у соусник.
Закуска готова — подаємо її до столу ще гарячою разом із соусом.