
Пахлава з тістом кадаїф
НазадОписание блюда
Бажаєте спробувати щось незвичайне? Приготуйте пахлаву з тістом кадаїф — варіант традиційних східних солодощів з хрусткою та водночас ніжною текстурою. Головна відмінність від класичної пахлави — кадаїф, особливе тісто, що має вигляд тоненьких, схожих на локшину волокон.
Пахлава із цим тістом виходить хрусткою зовні, але м'якою всередині, з приємною горіхово-медовою ноткою. Рулетики з волокнистого, просоченого вершковим маслом тіста й горіхів, викладають у форму та запікають. Готовий десерт просочують ароматним сиропом та прикрашають щедрою порцією горіхів.
Ніжна та хрустка пахлава з тістом кадаїф
Охолодіть пахлаву до кімнатної температури та подавайте з подрібненими фісташками або краплею меду. Десерт прекрасно смакує з м’ятою та чашкою міцного чаю.
Ингредиенты
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 500 г |
Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % | 200 г |
Волоські горіхи (фісташки) | 200 г |
Цукор | 250 г |
Кориця мелена | 1 ч. л. |
Вода | 200 мл |
Мед | 3 ст. л. |
Сік лимона | 1 ст. л. |
Екстракт ванілі | 3 краплі |

Приготування
1. Для начинки подрібнюємо горіхи, додаємо 50 г цукру та корицю, перемішуємо.
2. Формуємо пахлаву. Розігріваємо духовку до 180 °C. Застеляємо форму пергаментом, змащуємо вершковим маслом.
3. Беремо невеликий пучок тіста кадаїф, розкладаємо на поверхні близько 20 см завдовжки.Посипаємо 1,5 ч. л. горіхової начинки.
4. Згортаємо тісто в рулетик. Формуємо ще кілька штук.
5. Викладаємо рулетики у форму 30х20 см впритул один до одного.
6. Рівномірно поливаємо розтопленим вершковим маслом із ложки.
7. Випікаємо при 180 °C близько 40 хвилин, доки пахлава не стане золотистою і хрусткою.
8. Для сиропу в каструлі змішуємо воду, 200 г цукру та лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на середньому вогні.
9. Додаємо мед та екстракт ванілі. Перемішуємо та знімаємо з вогню. Охолоджуємо до кімнатної температури.
10. Гарячу пахлаву заливаємо холодним сиропом за допомогою ложки. Даємо настоятися протягом двох годин, щоб сироп увібрався.
Смакуємо!