Фрукти фламбе з морозивом
НазадОпис страви
Цей апетитний фруктовий десерт — немов зі сторінки модного французького журналу! Соковиті плоди з терпкими нотками алкоголю, ніжне морозиво та ароматний соус утворюють солодку феєрію на тарілці, викликаючи бажання негайно скуштувати страву.
Приготування такої смакоти — завжди видовище! Коли фрукти як слід карамелізуються на сковороді та вберуть запах кориці, настає етап фламбування — обробки страви підпаленим спиртом.
Процес настільки яскравий, що в ресторанах його часто перетворюють на мінівиставу: з музикою, спецефектами та світловим шоу. У кінці композицію зазвичай доповнюють кулькою білого морозива, створюючи ефектний температурний контраст.
Якщо ви плануєте приготувати цей оригінальний десерт удома, вибирайте улюблені фрукти та якісний алкоголь міцністю не менше 40 %. Для фламбування ягід і фруктів рекомендують використовувати коньяк, ром, кальвадос та лікер.
Перед підпалюванням спиртне потрібно нагріти до 60 °C. Адже холодний алкоголь — не загориться, а надто гарячий — передчасно випарується.
Фрукти фламбують у глибокій сковороді з довгою ручкою і завжди тримають напоготові кришку, аби за потреби загасити полум’я.
Готовий десерт прикрашають горіхами, тертим шоколадом, гілочкою м’яти тощо.
Фруктове фламбе з класичним морозивом
Десерт подають у глибокій тарілці та смакують відразу після приготування.
Інгредієнти
«100 % морозиво» ТМ «Рудь» | 200 г |
Банани | 1 шт. |
Апельсини | 1 шт. |
Яблука | 1 шт. |
Сливи (абрикоси) | 4 шт. |
Вершкове масло «Вологодське», 82,5 % | 30 г |
Лікер із цитрусовим смаком, 40 % | 100 мл |
Коричневий цукор | 1 ст. л. |
Кориця | дрібка |
Свіжа м’ята | гілочка |
Горіхи | за бажанням |
Приготування
1. Чистимо апельсин і банан, розрізаємо на чималі шматочки. Сливи чи абрикоси нарізаємо дольками. Грубими шматочками ріжемо яблуко.
2. Розтоплюємо масло на сковороді, додаємо цукор та дрібку кориці. Чекаємо, поки цукор карамелізується, викладаємо фрукти й підсмажуємо протягом 10 хвилин, регулярно перемішуючи вміст сковорідки.
3. У мікрохвильовій печі протягом 30 секунд підігріваємо лікер, поливаємо ним фрукти й за допомогою довгої запальнички швидко підпалюємо.
Фламбуємо фрукти, доки не випарується увесь спирт.
4. Викладаємо готові фрукти на тарілки. Центр десерту прикрашаємо кулькою морозива. Поливаємо соусом, що утворився після фламбування спиртним.
5. За бажанням посипаємо десерт подрібненими горіхами та довершуємо композицію гілочкою м’яти.
Смачного!