Ліниві вареники із сиром
НазадОпис страви
Ліниві вареники — смачний спогад із дитинства. Адже ця страва завжди виручала наших батьків, коли потрібно було приготувати смачний, корисний і швидкий сніданок. Сьогодні ліниві вареники з кисломолочним сиром — не частий гість на нашому столі. Та чому б хоч раз не замінити ними гранолу чи панкейки, здивувавши своїх рідних новою варіацією «лінивців»? Нотку пікантності додасть лимонна цедра, а свіжості — м’ятний йогуртовий соус. Зберігайте цей рецепт, адже він стане фаворитом у вашому сніданковому меню!
Ліниві вареники із сиром та йогуртовим соусом
Сьогодні ліниві вареники з кисломолочним сиром — не частий гість на нашому столі.
Інгредієнти
Основні: | |
Сир кисломолочний ТМ «Рудь», 9 % | 400 г |
Борошно | 1 склянка |
Яйце | 1 шт |
Цукор | 2 ст. л. |
Сіль | дрібка |
Лимонна цедра | 3 г |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 30 г |
Для соусу: | |
Йогурт «Для салату» ТМ «Рудь», 3,2 % | 200 г |
Цукрова пудра | 1 ч. л. |
М’ята свіжа | 2 гілочки |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Кисломолочний сир перетираємо з яйцем, цукром і сіллю. Додаємо лимонну цедру та борошно. Добре вимішуємо тісто до щільної однорідної маси.
Етап № 2
Ділимо тісто на чотири рівні шматки. Кожен шматок скачуємо в довгу «ковбаску», яку розрізаємо на невеличкі варенички завтовшки в 1 см. Кожен «лінивець» злегка притискаємо та обвалюємо в борошні.
Етап № 3
У каструлю наливаємо достатню кількість води та доводимо до кипіння. Відварюємо вареники в окропі протягом 3-5 хвилин. Виймаємо у тарілку та поливаємо невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.
Етап № 4
Для соусу змішуємо цукрову пудру з йогуртом, додаємо дрібно порізану м’яту. Подаємо до теплих лінивих вареників. За бажанням — посипаємо сніданок ягідками.
Смачного!