Ніжний пиріг із персиками
НазадОпис страви
Хочете здивувати близьких? Приготуйте їм неймовірно смачний та ароматний пиріг із персиками! Гармонійне поєднання карамелізованих фруктів з ніжним тістом зробить ваш вечір затишним та особливим. Зробіть до пирога по горнятку кави чи запашного чаю, запаліть свічки, візьміть пледи — й пориньте в атмосферу хюґе. А цей рецепт обов’язково збережіть у своєму записнику!
Ароматний пиріг з карамелізованими персиками
Цей рецепт доводить, що приготування домашніх смаколиків не завжди потребує багато часу та зусиль. Пропонуємо простий рецепт смачного пирога з персиками. Неймовірний аромат випічки заполонить вашу кухню менш ніж за годину. Не зволікайте, мерщій відрізайте собі шматок пирога, адже за мить ним смакуватиме вся родина!
Інгредієнти
Для тіста: | |
Цукор | 1 склянка |
Борошно | 1 склянка |
Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % | 200 г |
Яйця | 4 шт. |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Коньяк (за бажанням) | 2 ч. л. |
Для начинки: | |
Персики | 6 шт. |
Цукор | 4 ст. л. |
Ванільний цукор | 1 ч. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Очищені від шкірки персики нарізаємо шматочками, викладаємо на пательню, посипаємо цукром, додаємо ванільний цукор і обсмажуємо на невеликому вогні. Карамелізуємо персики до напівготовності: фрукти мають бути м’якими, тримати форму і не розпадатися.
Етап № 2
Викладаємо персики на дно форми для запікання, заливаємо їх сиропом, що утворився під час смаження.
Етап № 3
Починаємо готувати тісто. У глибокій мисці розтираємо вершкове масло з цукром. Додаємо яйця та ретельно перемішуємо інгредієнти до однорідної маси. Сюди ж висипаємо просіяне борошно, розпушувач та вливаємо коньяк. Тісто гарно вимішуємо.
Етап № 4
Виливаємо тісто на карамелізовані персики. Ставимо пиріг у розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах. Час приготування орієнтовно складає 30–40 хвилин.
Етап № 5
Готовий пиріг виймаємо з духовки та залишаємо охолоджуватися. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо цукровою пудрою чи листочками м’яти.
Смачного!