Млинчики на йогурті
НазадОпис страви
Млинці на йогурті — чудовий варіант швидкого та поживного сніданку. Пухкі, ніжні, з золотавою хрусткою скоринкою — вони зникнуть з тарілки ще гарячими. Готують їх по-різному: з фруктами, без соди чи без яєць. Тому кожного ранку можна обирати новий варіант страви, щоб побалувати рідних.
Приготуйте млинці на йогурті якнайскоріше за одним із наших рецептів та переконайтеся, наскільки це смачно та просто!
Млинці на йогурті з яблуками
Ароматне тісто на йогурті та яблука надають млинцям особливого смаку з легкою кислинкою. Подавати на стіл такі оладки ми радимо із солодкими джемом чи медом. Так смак буде більш збалансованим та приємним!
Інгредієнти
Борошно | 220 г |
Цукор | 2 ст. л. |
Яйце | 1 шт. |
Йогурт «Для салату» ТМ «Рудь», 3,2 % | 250 мл |
Сіль | ½ ч. л. |
Розпушувач тіста | 1 ч. л. |
Яблука | 2 шт. |
Рослинна олія | 100 мл |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
У глибоку миску вбиваємо яйце та висипаємо цукор, збиваємо міксером чи віничком. Додаємо йогурт та ще раз гарненько перемішуємо яєчну суміш.
Етап № 2
Чистимо яблука, натираємо на тертушці та додаємо у тісто. Краще обирати кисло-солодкий сорт яблук, щоб млинці мали приємну кислинку.
Етап № 3
Просіюємо борошно, додаємо до нього розпушувач. Висипаємо у миску з рідкими інгредієнтами. Добре вимішуємо тісто. За консистенцією воно має нагадувати дуже густу сметану. Залишаємо тісто на 10 хвилин.
Етап № 4
Ставимо пательню на середній вогонь, наливаємо рослинну олію та добре прогріваємо її. Смажимо млинці до рум’яної скоринки по декілька хвилин з кожного боку. Викладаємо на тарілку та подаємо до столу.
Млинці на йогурті з бананом
Млинці з бананом надзвичайно повітряні, апетитні та ароматні. Тому особливо вони подобаються дітлахам на сніданок. Завдяки солодкому банану цукру в тісто додається небагато, тому ці оладки не лише смачні, але й корисні. А ще їх добре брати із собою на перекус, адже вони чудово смакують навіть холодними!
Інгредієнти
Борошно | 1,5 склянки |
Банани | 2 шт. |
Яйце | 1 шт. |
Йогурт «Для салату» ТМ «Рудь», 3,2 % | 1 склянка |
Цукор | 1 ст. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Сода | 0,5 ч. л. |
Рослинна олія | 100 мл |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Чистимо банани від шкірки, нарізаємо великими шматочками та перекладаємо в чашу блендера. Туди ж вбиваємо яйце. Збиваємо інгредієнти до однорідності.
Етап № 2
Переливаємо бананову суміш у глибоку миску, додаємо сіль, цукор та соду. Виливаємо йогурт, все гарно перемішуємо.
Етап № 3
Просіюємо борошно, висипаємо його в бананову суміш. Добре вимішуємо тісто до консистенції густої сметани.
Етап № 4
Розігріваємо пательню, наливаємо рафіновану олію та смажимо млинці на середньому вогні. Подаємо до столу зі сметаною, йогуртом, варенням чи згущеним молоком.
Млинці на йогурті без яєць
Здається, простішого й смачнішого сніданку, ніж млинці на йогурті без яєць, годі й шукати! Ніжні та повітряні оладки здивують вас мінімальним набором інгредієнтів та швидкістю приготування. По секрету — додатки у вигляді сметани чи варення зроблять такий сніданок ще дивовижнішим!
Інгредієнти
Борошно | 200 г |
Йогурт «Забава. Полуниця» ТМ «Рудь», 2,5 % | 400 мл |
Цукор | 2 ч. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Сода | 2 ч. л. |
Рослинна олія | 100 мл |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
У глибоку миску виливаємо йогурт, висипаємо сіль та цукор, усе гарно перемішуємо. Додаємо соду та просіяне борошно. Ретельно вимішуємо тісто, щоб не було грудочок. Для цього можна скористатися міксером чи блендером.
Етап № 2
Виливаємо у тісто 2 ст. л. олії, ще раз все перемішуємо. Тісто має нагадувати густу сметану.
Етап № 3
Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажуємо млинці по декілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Викладаємо на тарілку та подаємо до столу теплими.
Млинці на йогурті без соди
Існує думка, що пухкі млинці без соди приготувати неможливо. Але це не так. І наступний рецепт — тому підтвердження. Варто лише дотримуватися всіх пропорцій та обирати продукти від найкращих і перевірених виробників. А також смажити млинці на дуже гарячій сковорідці. І результат буде відмінний!
Інгредієнти
Борошно | 150 г |
Йогурт «Для салату» ТМ «Рудь», 3,2 % | 1 склянка |
Цукор | 2 ст. л. |
Яйце | 1 шт. |
Сіль | ¼ ч. л. |
Рослинна олія | 50 мл |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
У глибоку миску вбиваємо яйце, висипає цукор і сіль, збиваємо яйце до піни. Додамо йогурт та ще раз ретельно перемішуємо.
Етап № 2
Просіюємо борошно, поступово всипаємо у яєчну суміш. Гарно перемішуємо тісто та залишаємо за кімнатної температури на 20 хвилин.
Етап № 3
Додаємо у тісто 1 ч. л. рослинної олії, перемішуємо. На середній вогонь ставимо сковорідку та добре її розігріваємо. Смажимо млинці на пательні з невеликою кількістю олії. Викладаємо оладки на тарілку та подаємо до столу зі сметаною, джемом чи свіжими фруктами.
Смачного!