Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Рецепт сирників

Смачні та корисні сирники

Назад

Опис страви

101 рецепт сирників – для кожної господарки з її індивідуальними уподобаннями! Ніжний сирний смак у поєднанні з найбільш неочікуваними інгредієнтами, формуючими оригінальні начинки, не зможе повторити ні одна страва. Безперечна перевага сирників – це швидке приготування із продуктів щоденного вживання.

Ця страва знайома, мабуть, більшій частині населення нашої країни ще з часів дитинства, коли ароматні бабусині сирники апетитною гіркою височіли на святковому столі. Такі сирники (рецепт підтверджує) ідеальні у поєднанні зі сметаною та гарячим запашним чаєм.

Цю страву прийнято подавати в гарячому вигляді, однак рецепт приготування сирників передбачає також їх вживання в холодному вигляді. Кожна господарка на свій смак може вибрати кисло-солодкі, солодкі і навіть гострі соуси для того, щоб перетворити цю звичайну страву на родзинку свого столу.

Рецепт сирників з фото можна знайти у будь-якій кухонній книзі, але один з плюсів цієї страви – це можливість варіювати стандартний набір інгредієнтів і створювати щось нове. Сирники з родзинками, брусницею, картоплею, висівками, яблуками і сухофруктами, сирники в духовці і на сковороді, кубанські, класичні і дієтичні – усе це численні варіації однієї й тієї ж страви. Вибір – за вами!

Оригінальний рецепт сирників

Ця страва знайома, мабуть, більшій частині населення нашої країни ще з часів дитинства.

Рецепт приготування сирників, фото.Десерти
Легко Обід

Інгредієнти

Сир 9% ТМ «Рудь» 350 г
Яйце куряче 2 шт.
Борошно пшеничне 6 ст. л.
Цукор 2 ст. л.
Олія соняшникова 5 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
рецепт сирників

Приготування

Не дуже вологий і не дуже сухий сирок викладіть у глибоку ємкість і розімніть до однорідного стану без грудочок. Ступінь сухості сирка важлива, бо це надалі буде впливати на формування коржів. Якщо кількість вологи в сирку буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на сковороді.

Добавте у сирок яйця і цукор, ретельно все перемішайте до однорідної маси. Якщо сирок солонуватий, кількість цукру можна збільшити. Замітка: якщо надалі ви плануєте добавляти щось в якості начинки, змінюючи класичний рецепт, змінюйте кількість цукру в залежності від того, яку страву ви бажаєте отримати у підсумку: солодку чи солону.

В отриману масу сирка добавте 5 столових ложок борошна (з гіркою). Увага: борошно – це найбільш проблемний момент в сирниках, бо виникає вічне питання у його кількості. Якщо переборщити – сирники вийдуть дуже жорсткими, якщо додати недостатньо – коржі будуть некрасиво розповзатися по сковороді та втрачати форму. Для ніжних сирників кількість борошна не повинна перевищувати 5 ст. ложок.

Розжарте сковороду (не перестарайтеся з температурою, інакше будуть горіти) та налийте соняшникову олію так, щоб вона покривала дно.

Із сирковою маси сформуйте невеличкі кульки у кількості 4-5 штук, аби усі помістилися на сковороді. Плющте їх в коржі: вони не повинні бути занадто тонкими.

На окрему тарілку висипте трошки борошна. Отримані коржі трошки обваляйте в борошні і викладіть на сковороду.

Обжарюйте сирники протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.

Продовжте формування коржиків із решти сирка.

До сирників можна додати сметану, згущене молоко, йогурт чи любі соуси на смак. Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.