Сметанне желе із фруктами
НазадОпис страви
Ніжне сметанне желе зі шматочками свіжих фруктів — надзвичайно смачний домашній десерт для яскравого настрою та миттєвої прохолоди. Він неодмінно сподобається вашим близьким, адже прекрасно освіжає, наповнює вітамінами та дарує незабутню насолоду.
Щоб желе вийшло повітряним і водночас добре тримало форму, для нього необхідна якісна сметана. Саме таку — апетитну, ніжну, з приємним вершковим смаком — має в асортименті ТМ «Рудь». Ми виготовляємо молочні продукти із сировини найвищої якості, тому наша сметана натуральна, по-домашньому смачна й має однорідну консистенцію, завдяки чому ідеально підходить для приготування десертів.
Яскраву палітру кольорів та соковитість желе подарують фрукти та ягоди. Сміливо експериментуйте, поєднуючи звичні місцеві плоди з екзотичними, — тоді смак десерту стане ще цікавішим та феєричнішим!
А якщо прикрасите страву листочками м’яти, тертим шоколадом чи дрібкою кориці, у вас вийде ароматне красиве частування і до дитячого свята, і для романтичного вечора.
Ніжне сметанне желе із фруктами
Аби швидше підготувати основу для желе, замість цукру використайте цукрову пудру. Для приготування десерту підійде і швидкорозчинний, і листовий желатин. Перший — залийте гарячою водою, перемішайте до повного розчинення кристаликів та додайте до основної маси. Другий — залиште в холодній кип’яченій воді на 30 хвилин та розчиніть на водяній бані. Головне — не допустити кипіння, інакше желе не загусне.
Інгредієнти
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 400 г |
Желатин швидкорозчинний | 30 г |
Цукор | 1,5 склянки |
Вода | 50 мл |
Ванілін | дрібка |
Персики | 2 шт. |
Манго | 1 шт. |
Банан | 1 шт. |
Апельсин | 1 шт. |
Натертий шоколад чи кокосова стружка | за бажанням |
Приготування
Етап № 1
Очищаємо апельсин та банан від шкірки, а манго та персики звільняємо від кісточок. Нарізаємо фрукти невеличкими кубиками.
Етап № 2
У глибоку посудину наливаємо сметану, додаємо цукор та дрібку ваніліну. Збиваємо блендером до повного розчинення цукру.
Етап № 3
Повільно насипаємо желатин у склянку з гарячою водою (близько 80 °С) та перемішуємо, доки кристалики повністю не розтануть.
Етап № 4
Через ситечко вливаємо розчинений желатин у сметану та ще раз збиваємо.
Етап № 5
До солодкої сметанної маси додаємо нарізані фрукти. Перемішуємо та викладаємо у креманки, рівномірно розподіляючи шматочки фруктів.
Етап № 6
Ставимо десерт у холодильник на три години.
Коли сметана загусне, виймаємо желе з холодильника та прикрашаємо на свій смак — тертим шоколадом, кокосовою стружкою, фруктами чи ягодами.
Насолоджуйтесь!