Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Ніжне сметанне желе зі шматочками свіжих фруктів — надзвичайно смачний домашній десерт для яскравого настрою та миттєвої прохолоди. Він неодмінно сподобається вашим близьким, адже прекрасно освіжає, наповнює вітамінами та дарує незабутню насолоду.

Щоб желе вийшло повітряним і водночас добре тримало форму, для нього необхідна якісна сметана. Саме таку — апетитну, ніжну, з приємним вершковим смаком — має в асортименті ТМ «Рудь». Ми виготовляємо молочні продукти із сировини найвищої якості, тому наша сметана натуральна, по-домашньому смачна й має однорідну консистенцію, завдяки чому ідеально підходить для приготування десертів.

Яскраву палітру кольорів та соковитість желе подарують фрукти та ягоди. Сміливо експериментуйте, поєднуючи звичні місцеві плоди з екзотичними, — тоді смак десерту стане ще цікавішим та феєричнішим!

А якщо прикрасите страву листочками м’яти, тертим шоколадом чи дрібкою кориці, у вас вийде ароматне красиве частування і до дитячого свята, і для романтичного вечора.

Ніжне сметанне желе із фруктами

Аби швидше підготувати основу для желе, замість цукру використайте цукрову пудру. Для приготування десерту підійде і швидкорозчинний, і листовий желатин. Перший — залийте гарячою водою, перемішайте до повного розчинення кристаликів та додайте до основної маси. Другий — залиште в холодній кип’яченій воді на 30 хвилин та розчиніть на водяній бані. Головне — не допустити кипіння, інакше желе не загусне.

сметанне желе з фруктамиДесерти
Легко Обід

Інгредієнти

Сметана ТМ «Рудь», 21 % 400 г
Желатин швидкорозчинний 30 г
Цукор 1,5 склянки
Вода 50 мл
Ванілін дрібка
Персики 2 шт.
Манго 1 шт.
Банан 1 шт.
Апельсин 1 шт.
Натертий шоколад чи кокосова стружка за бажанням
ніжне сметанне желе із фруктами

Приготування

Етап № 1

Очищаємо апельсин та банан від шкірки, а манго та персики звільняємо від кісточок. Нарізаємо фрукти невеличкими кубиками.

Етап № 2

У глибоку посудину наливаємо сметану, додаємо цукор та дрібку ваніліну. Збиваємо блендером до повного розчинення цукру.

Етап № 3

Повільно насипаємо желатин у склянку з гарячою водою (близько 80 °С) та перемішуємо, доки кристалики повністю не розтануть.

Етап № 4

Через ситечко вливаємо розчинений желатин у сметану та ще раз збиваємо.

Етап № 5

До солодкої сметанної маси додаємо нарізані фрукти. Перемішуємо та викладаємо у креманки, рівномірно розподіляючи шматочки фруктів.

Етап № 6

Ставимо десерт у холодильник на три години.

Коли сметана загусне, виймаємо желе з холодильника та прикрашаємо на свій смак — тертим шоколадом, кокосовою стружкою, фруктами чи ягодами.

Насолоджуйтесь!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.