Сирні пончики на кефірі
НазадОпис страви
Пончики, донатси, пампушки, берлінери... Ці пухкі солодкі пиріжки з рум’яною скоринкою підкорили світ! Дбайливо обсмажені в соняшниковій олії пишні домашні пончики випромінюють неземний аромат свіжої випічки та ванілі — неможливо встояти!
Різновидів такої смакоти безліч: з повидлом, шоколадом, цукровою пудрою... Та щоб зробити улюблені смаколики ще більш м’якими та ніжними, додайте до компонентів страви кисломолочний сир. А дріжджі замініть кориснішим інгредієнтом — кефіром.
Секрет ідеального пончика — у ретельній підготовці домашнього сиру. Перетріть сир до однорідної кремової маси за допомогою блендера й невеличкими порціями введіть у тісто. Тоді основа пончиків буде пластичною та не матиме грудочок.
Щоб приготувати найпухкіші сирні пончики, добре розігрійте фритюр. У киплячій олії золотисті борошняні колобки дуже швидко смажаться — пильнуйте, щоб не підгоріли!
Сирні пончики на кефірі чудово підходять для сніданку чи легкого перекусу. З молоком, чаєм або кавою — вони однаково смачні. Повітряний м’якуш і хрустка скоринка — незаперечні переваги пончиків з сиром, коли хочеться потішити домашніх солоденьким, але немає бажання довго возитися з тістом.
Духмяні сирні пончики на кефірі щойно з пательні
Теплий сирний пончик на кефірі щойно з пательні — мрія кожного ласунчика. І скільки б дієтологи не говорили про калорійність пишних кульок, все марно: затяті любителі солодощів оголосили бойкот пісним ласощам, і популярність пончиків тільки зростає!
Інгредієнти
Борошно | 160 г |
Кефір ТМ «Рудь», 3,2 % | 1 склянка |
Яйця | 4 шт. |
Кисломолочний сир ТМ «Рудь», 9 % | 200 г |
Цукор | 5 ст. л. |
Сода | 1 ч. л. |
Ванілін | дрібка |
Рослинна олія | для смаження |
Цукрова пудра | за смаком |
Приготування
Етап 1
Яйця збиваємо з цукром у блендері до утворення світлої піни. Невеликими порціями додаємо перетертий кисломолочний сир, ванілін та ретельно перемішуємо суміш.
Етап 2
До сирно-яєчної маси додаємо половину кефіру. Решту кефіру посипаємо содою та перемішуємо, доки кефір не підніметься.
Етап 3
Додаємо другу частину кефіру в тісто, всипаємо муку, перемішуємо. Тісто повинно вийти густим та ніжним.
Етап 4
У пательні або фритюрі нагріваємо до кипіння соняшникову олію. Викладаємо сирні пончики в розпечену олію. Для цього столову ложку змочуємо у воді, набираємо тісто і мокрим пальцем знімаємо пончик у киплячу олію.
Для формування бублика мокрими руками створюємо ковбаску з тіста та з’єднуємо краї.
Під час смаження пончики збільшаться, стануть гладенькими, пухкими та рівними.
Етап 5
Смажимо пончики на маленькому вогні до утворення золотистої скоринки. Готові смаколики викладаємо на паперові серветки, посипаємо цукровою пудрою та частуємо близьких.
Насолоджуйтеся! Спокусливий аромат вершків та ванілі обов’язково сподобається домашнім.