Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Пончики, донатси, пампушки, берлінери... Ці пухкі солодкі пиріжки з рум’яною скоринкою підкорили світ! Дбайливо обсмажені в соняшниковій олії пишні домашні пончики випромінюють неземний аромат свіжої випічки та ванілі — неможливо встояти!

Різновидів такої смакоти безліч: з повидлом, шоколадом, цукровою пудрою... Та щоб зробити улюблені смаколики ще більш м’якими та ніжними, додайте до компонентів страви кисломолочний сир. А дріжджі замініть кориснішим інгредієнтом — кефіром.

Секрет ідеального пончика — у ретельній підготовці домашнього сиру. Перетріть сир до однорідної кремової маси за допомогою блендера й невеличкими порціями введіть у тісто. Тоді основа пончиків буде пластичною та не матиме грудочок.

Щоб приготувати найпухкіші сирні пончики, добре розігрійте фритюр. У киплячій олії золотисті борошняні колобки дуже швидко смажаться — пильнуйте, щоб не підгоріли!

Сирні пончики на кефірі чудово підходять для сніданку чи легкого перекусу. З молоком, чаєм або кавою — вони однаково смачні. Повітряний м’якуш і хрустка скоринка — незаперечні переваги пончиків з сиром, коли хочеться потішити домашніх солоденьким, але немає бажання довго возитися з тістом.

Духмяні сирні пончики на кефірі щойно з пательні

Теплий сирний пончик на кефірі щойно з пательні — мрія кожного ласунчика. І скільки б дієтологи не говорили про калорійність пишних кульок, все марно: затяті любителі солодощів оголосили бойкот пісним ласощам, і популярність пончиків тільки зростає!

Десерти
Легко Сніданок

Інгредієнти

Борошно 160 г
Кефір ТМ «Рудь», 3,2 % 1 склянка
Яйця 4 шт.
Кисломолочний сир ТМ «Рудь», 9 % 200 г
Цукор 5 ст. л.
Сода 1 ч. л.
Ванілін дрібка
Рослинна олія для смаження
Цукрова пудра за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 3,2%, 400 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
сирні пончики на кефірі з пательні

Приготування

Етап 1

Яйця збиваємо з цукром у блендері до утворення світлої піни. Невеликими порціями додаємо перетертий кисломолочний сир, ванілін та ретельно перемішуємо суміш.

Етап 2

До сирно-яєчної маси додаємо половину кефіру. Решту кефіру посипаємо содою та перемішуємо, доки кефір не підніметься.

Етап 3

Додаємо другу частину кефіру в тісто, всипаємо муку, перемішуємо. Тісто повинно вийти густим та ніжним.

Етап 4

У пательні або фритюрі нагріваємо до кипіння соняшникову олію. Викладаємо сирні пончики в розпечену олію. Для цього столову ложку змочуємо у воді, набираємо тісто і мокрим пальцем знімаємо пончик у киплячу олію.

Для формування бублика мокрими руками створюємо ковбаску з тіста та з’єднуємо краї.

Під час смаження пончики збільшаться, стануть гладенькими, пухкими та рівними.

Етап 5

Смажимо пончики на маленькому вогні до утворення золотистої скоринки. Готові смаколики викладаємо на паперові серветки, посипаємо цукровою пудрою та частуємо близьких.

Насолоджуйтеся! Спокусливий аромат вершків та ванілі обов’язково сподобається домашнім.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.