Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
торт сметанник

Опис страви

Із магазинним тортом домашню випічку годі й порівнювати! Адже сам процес випікання — це магія, що супроводжується неймовірними ароматами та бажанням скоріше поласувати смачненьким.

Багато сучасних господинь докладають зусилля, щоб здивувати рідних американським чизкейком чи італійським тирамісу. Але ми хочемо нагадати про торт із дитинства, який готували мами на дні народження та інші свята. Його рецепт не потребує екзотичних інгредієнтів чи кількагодинного перебування на кухні. Все досить просто та доступно. Знайомтеся: сметанник!

Ніжні соковиті коржі, просочені сметанним кремом, нічим не поступаються трендовим десертам. А прихильники експериментів замість класичного виконання торта можуть зробити сметанник зі згущеним молоком чи приготувати коржі у мультиварці.

Класичний сметанник зі сметанним кремом

Класичний сметанник готується досить просто. Головне — гарно промастити коржі кремом та залишити їх просочитися 6–8 годин. До створення кулінарного шедевра можуть долучитися навіть маленькі кухарі. Адже їм зазвичай дістаються найбільші шматочки!

торт сметанникДесерти
Складно Вечеря

Інгредієнти

Для коржів:
Борошно 2 склянки
Цукор 1 склянка
Яйця 4 шт.
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 1 склянка
Сода 2 ч. л.
Какао-порошок 1,5 ст. л.
Для крему:
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 2 склянки
Цукор 1 склянка
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
класичний сметанник

ПРИГОТУВАННЯ

Етап 1

Для приготування сметанника необхідно спекти два коржі — світлий та темний. Для початку готуємо світлий корж. Беремо 2 яйця, додаємо до них 0,5 склянки цукру та ретельно збиваємо.

Етап 2

У глибоку миску виливаємо 0,5 склянки сметани, висипаємо 1 ч. л. соди та гарно перемішуємо до тих пір, доки сметана не збільшиться в об’ємі вдвічі. Після цього виливаємо сметану до яєчної маси та перемішуємо. Додаємо борошно та злегка збиваємо тісто.

Етап 3

Виливаємо тісто у форму та випікаємо протягом 30–35 хвилин у духовці при 180 градусах. Корж має добре пропектися, перевіряємо його готовність за допомогою дерев’яної шпажки чи зубочистки.

Етап 4

Готуємо темний корж за таким же рецептом. Єдина відмінність — додаємо у борошно 1,5 ст. л. какао-порошку. Випікаємо до готовності.

Етап 5

Залишаємо коржі охолонути, готуємо сметанний крем. До 2 склянок сметани додаємо склянку цукру та ретельно збиваємо.

Етап 6

Коржі розрізаємо уздовж, щоб їх стало вдвічі більше. Починаємо збирати торт: нижній корж змазуємо кремом, викладаємо другий корж і так далі. Щоб сметанник був ніжнішим, змащуємо кремом бокові сторони. Залишаємо торт на 6–8 годин або на ніч у холодильнику, щоб крем застиг, а коржі гарно просочилися. 

Сметанник зі згущеним молоком

Якщо приготувати тісто для сметанника зі згущеним молоком, коржі вийдуть ароматними, ніжними, з легким присмаком карамелі. Тож коли хочеться нашвидкуруч приготувати смачний повітряний тортик, цей рецепт — те, що треба!

120 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Для коржів:
Борошно 300 г
Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % 100 г
Згущене молоко 1 банка
Яйця 2 шт.
Сода 1 ч. л.
Оцет, 9 % 1 ч. л.
Для крему:
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 400 г
Цукор 150 г
Продукти, потрібні для приготування
«Рудь» 82,5 %
Масло
«Рудь» 82,5 %
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
сметанник зі згущеним молоком

ПРИГОТУВАННЯ

Етап 1

Вершкове маcло попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно розм’якло. У глибоку миску вбиваємо 2 яйця, додаємо м’яке вершкове масло, перемішуємо інгредієнти до утворення однорідної маси. Вливаємо згущене молоко та ще раз усе добре перемішуємо.

Етап 2

Гасимо соду оцтом, додаємо у яєчну суміш. Просіюємо борошно та висипаємо необхідну кількість у тісто. Все ретельно перемішуємо. Отримане тісто ділимо на дві частини, щоб отримати два однакові коржі.

Етап 3

Беремо форму для випікання, змащуємо її маслом або застеляємо пергаментом. Викладаємо одну частину тіста та ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 20 хвилин. Готовність коржа перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки. Подібно випікаємо і другий корж.

Етап 4

Залишаємо коржі охолонути, після — розрізаємо їх навпіл. Один із коржів нам знадобиться для прикрашання десерту.

Етап 5

Збиваємо сметану з цукром для крему. Ставимо сметанну суміш у холодильник на годину.

Етап 6

По черзі змащуємо три коржі кремом, а також бокові сторони торта. Четвертий корж перемелюємо на крихту та обсипаємо нею сметанник з усіх боків. Ставимо у холодильник на ніч, щоб торт гарно просочився.

Швидкий сметанник у мультиварці

Коли часу на десерт обмаль, спробуйте приготувати сметанник у мультиварці. Усього за годину можна створити неймовірно смачний тортик з повітряним тістом та ніжним кремом. Легкі процеси та доступні інгредієнти забезпечать цьому рецепту місце серед фаворитів вашої кулінарної книги!

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Для коржів:
Борошно 1 склянка
Цукор 1 склянка
Яйця 2 шт.
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 1 склянка
Розпушувач 2 ч. л.
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 30 г
Для крему:
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 400 г
Цукрова пудра 200 г
Згущувач сметани 12 г
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
швидкий сметанник у мультиварці

ПРИГОТУВАННЯ

Етап 1

У глибоку миску висипаємо борошно, розпушувач, сметану, цукор, вбиваємо яйця. Збиваємо міксером інгредієнти до однорідної маси.

Етап 2

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном. Надлишок борошна струшуємо. Виливаємо готове тісто у мультиварку, вмикаємо режим «Випікання» та залишаємо на 50 хвилин. Готовий корж перевертаємо на інший бік та випікаємо ще протягом 10 хвилин. Завдяки цьому бісквіт буде рум’яніший.

Етап 3

Виймаємо корж з чаші мультиварки. Коли він охолоне, розрізаємо на дві частини.

Етап 4

Для крему збиваємо сметану з цукровою пудрою, додаємо згущувач. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Залишаємо крем на півгодини у холодильнику.

Етап 5

Змазуємо коржі кремом та ставимо сметанник у прохолодне місце на 8–10 годин. За цей час він гарно просочиться, стане м’яким та ніжним.

Прикрасити сметанник можна вершками, тертим шоколадом, фруктами. Подавати десерт радимо з гарячими напоями: кавою, чаєм, какао. Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.