Ягідно-сирне суфле
НазадОпис страви
Якщо ви в захваті від ніжних повітряних десертів, ягідне суфле на основі кисломолочного та вершкового сиру неодмінно припаде вам до смаку.
Пишна густа піна зі збитих білків забезпечує цьому вишуканому французькому десерту прекрасну м’яку текстуру. Ягоди додають йому спокусливого медового солоду та легкої кислинки. А завдяки сирній основі ця смакота ще й надзвичайно поживна.
Для приготування повітряного сирного суфле чудово підійдуть вишня, полуниця, малина, чорниця, журавлина. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.
Ягідне суфле готують за лічені хвилини: випікають у духовці, варять на водяній бані або додають желатин та заморожують.
Полийте готове суфле медом, варенням чи перетертими ягодами ТМ «Рудь», прикрасіть гілочкою м’яти — і у вас вийде надзвичайно смачний та вишуканий десерт, вартий подачі в найкращих французьких ресторанах.
Ягідне суфле з кисломолочного та вершкового сиру
Ягоди в цей десерт можна додати двома способами. Перший, який ми пропонуємо, — викласти цілі плоди на дно форми й залити сирною масою. Другий — попередньо збити ягоди в блендері й перемішати із сиром. У такому випадку у вас вийде суфле спокусливого ніжно-рожевого кольору. Що солодші ягоди ви оберете — то менше цукру потребуватиме десерт.
Інгредієнти
Кисломолочний сир ТМ «Рудь», 9 % | 500 г |
Яйця | 4 шт. |
Сир рикота | 250 г |
Свіжі ягоди або заморожені від ТМ «Рудь» | 200 г |
Крохмаль | 30 г |
Цукор | за смаком |
Лимон | 1 шт. |
Ванілін | дрібка |
Вершкове масло «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % | 30 г |
Чорниця, малина | для прикрашання |
Приготування
Етап № 1
Миємо та насухо витираємо лимон, натираємо цедру.
Етап № 2
Відділяємо білки від жовтків та збиваємо з дрібкою солі до щільної густої консистенції. Ставимо збиті білки в холодильник.
Етап № 3
В окремій посудині змішуємо кисломолочний сир, рикоту та жовтки. Збиваємо міксером до однорідності.
Етап № 4
До сиркової маси додаємо цукор, ванілін та цедру лимона. Насипаємо крохмаль та збиваємо суміш.
Етап № 5
З’єднуємо сирну масу з білками й акуратно перемішуємо.
Етап № 6
Формочки для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно кожної формочки викладаємо заморожені ягоди. Зверху ягоди вкриваємо солодкою сирною масою, вирівнюємо верхівки лопаткою.
Етап № 7
Ставимо в розігріту до 170 °C духовку та випікаємо протягом 15–20 хвилин — до утворення легкої золотистої верхівки.
Етап № 8
Посипаємо десерт свіжими ягодами й за бажанням доповнюємо іншими улюбленими додатками.
Ніжне ягідно-сирне суфле готове! Подавайте охолодженим.