Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Картопляна запіканка з фаршем та грибами

Картопляна запіканка з фаршем та грибами

Назад

Опис страви

Прості інгредієнти, знайомий рецепт, година вільного часу — і на вашому столі апетитна картопляна запіканка.

Додайте всередину м’ясний фарш, запашні гриби та соковиті овочі. А зверху приправте натертим сиром або соусом бешамель. Вийде ароматна і ситна страва для сімейного обіду чи вечері.

А щоб приготування було легким і приємним, використайте овочі з грибами «Преміум» від ТМ «Рудь». Вони готуються вдвічі швидше за свіжі й завдяки шоковому заморожуванню зберігають природний смак і максимум користі.

Ароматна запіканка з картоплі, яловичого фаршу та грибів

Для картопляної запіканки найкраще підходить фарш зі свинини або яловичини. Картоплю обирайте тих сортів, які добре розварюються, але гарно тримають форму при приготуванні. Для утворення красивої рум’яної скоринки візьміть твердий або напівтвердий сир: пармезан, голландський, чедер, гауда тощо.

картопляна запіканкаДругі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Картопля 500 г
Яловичий фарш 400 г
Овочі з грибами «Преміум» 200 г
Морква 200 г
Цибуля 2 шт.
Вершки 100 г
Сметана ТМ «Рудь» 100 г
Сир пармезан 200 г
Вершкове масло «Хуторок селянський», 73 % 50 г
Базилік за смаком
Паприка за смаком
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Овочі з грибами «Преміум»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочі з грибами «Преміум»
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Картопляна запіканка з фаршем та грибами

Приготування

1. Чистимо картоплю, нарізаємо тонкими кружальцями. Подрібнюємо цибулю, на грубій тертці натираємо моркву та сир.

2. До м'ясного фаршу додаємо базилік, паприку, сіль, перець, а також вершки. Вимішуємо.

3. Суміш овочів та грибів «Преміум» підсмажуємо на рослинній олії з половиною цибулі до золотистого кольору.

4. Решту цибулі разом із морквою пасеруємо на олії протягом п'яти хвилин. Додаємо ложку сметани, солимо, перемішуємо. Накриваємо кришкою й тушкуємо протягом трьох хвилин на середньому вогні.

5. Змащуємо форму для випікання рослинною олією й викладаємо інгредієнти шарами. На дно викладаємо половину картоплі. Потім — м'ясний фарш. Далі — суміш овочів та грибів. Наступний шар — моркв'яний. Зверху викладаємо решту картоплі.

6. Перемішуємо сметану, вершки та натертий сир. Заливаємо страву.

7. Ставимо наповнену форму в розігріту до 200 °С духовку та запікаємо протягом 40–50 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.