Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Замовити продукцію «Рудь»:

http://zakaz.ua/

Опис страви

Бажаєте спробувати щось незвичайне? Приготуйте пахлаву з тістом кадаїф — варіант традиційних східних солодощів з хрусткою та водночас ніжною текстурою. Головна відмінність від класичної пахлави — кадаїф, особливе тісто, що має вигляд тоненьких, схожих на локшину волокон.

Пахлава із цим тістом виходить хрусткою зовні, але м'якою всередині, з приємною горіхово-медовою ноткою. Рулетики з волокнистого, просоченого вершковим маслом тіста й горіхів, викладають у форму та запікають. Готовий десерт просочують ароматним сиропом та прикрашають щедрою порцією горіхів.

Ніжна та хрустка пахлава з тістом кадаїф

Охолодіть пахлаву до кімнатної температури та подавайте з подрібненими фісташками або краплею меду. Десерт прекрасно смакує з м’ятою та чашкою міцного чаю.

Кадаїф
Легко Вечеря

Інгредієнти

Тісто кадаїф ТМ «Рудь» 500 г
Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % 200 г
Волоські горіхи (фісташки) 200 г
Цукор 250 г
Кориця мелена 1 ч. л.
Вода 200 мл
Мед 3 ст. л.
Сік лимона 1 ст. л.
Екстракт ванілі 3 краплі
Ніжна та хрустка пахлава з тістом кадаїф

Приготування

1.  Для начинки подрібнюємо горіхи, додаємо 50 г цукру та корицю, перемішуємо.

2. Формуємо пахлаву. Розігріваємо духовку до 180 °C. Застеляємо форму пергаментом, змащуємо вершковим маслом.

3. Беремо невеликий пучок тіста кадаїф, розкладаємо на поверхні близько 20 см завдовжки.Посипаємо 1,5 ч. л. горіхової начинки.

4. Згортаємо тісто в рулетик. Формуємо ще кілька штук.

5. Викладаємо рулетики у форму 30х20 см впритул один до одного.

6. Рівномірно поливаємо розтопленим вершковим маслом із ложки.

7. Випікаємо при 180 °C близько 40 хвилин, доки пахлава не стане золотистою і хрусткою.

8. Для сиропу в каструлі змішуємо воду, 200 г цукру та лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на середньому вогні.

9. Додаємо мед та екстракт ванілі. Перемішуємо та знімаємо з вогню. Охолоджуємо до кімнатної температури.

10. Гарячу пахлаву заливаємо холодним сиропом за допомогою ложки. Даємо настоятися протягом двох годин, щоб сироп увібрався.

Смакуємо!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь