
Дубайський шоколад
НазадОпис страви
Дубайський шоколад — вишуканий десерт, що поєднує хрустке тісто кадаїф із ніжною фісташковою пастою та шоколадом, створюючи неперевершену гармонію смаків.
Смаколик у 2021 році винайшла Сара Хамуда — кондитер із міста Дубаї. Відтоді десерт став справжнім гастрономічним хітом у соціальних мережах та викликав фурор у світі солодощів.
Завдяки тісту кадаїф від компанії «Рудь» дубайський шоколад легко приготувати вдома та почастувати унікальним десертом близьких.Простий рецепт дубайського шоколаду
Фісташкову пасту можна зробити самостійно, подрібнивши фісташки у блендері з великою кількістю цукру та масла. Для зручності вилучення готового десерту використовуйте силіконову форму.
Інгредієнти
Білий шоколад | 50 г |
Молочний шоколад | 100 г |
Темний шоколад | 100 г |
Фісташкова паста | 100 г |
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 50 г |
Вершкове масло «Рудь», 82,5 % | 150 г |

Приготування
1. Нарізаємо тісто кадаїф на дрібні шматочки.
2. На розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнене тісто й, постійно помішуючи, обсмажуємо його, доки не стане золотистим і хрустким. Охолоджуємо.
3. Розтоплюємо білий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
4. На дні форми робимо візерунки. Це додасть шоколаду не тільки гарного вигляду, а й приємного солодкого акценту.
5. Далі розтоплюємо молочний і темний шоколад разом, щоб збалансувати солодкість.
6. Формуємо шоколадну плитку. Рівномірно розподіляємо шар розтопленого молочного й темного шоколаду по формі, робимо шоколадні бортики. Ставимо форму в холодильник або морозилку для застигання шоколаду.
7. Поки шоколад застигає, змішуємо підсмажене тісто кадаїф із фісташковою пастою.
8. Розкладаємо начинку на застиглий шоколад, рівномірно розподіляючи по формі.
9. Виливаємо залишки розтопленого шоколаду на начинку, розрівнюємо поверхню.
10. Ставимо форму в холодильник на кілька годин, щоб шоколад добре застиг.
Вишукане частування до чаю та кави готове!