
Екмек кадаїф із кремом та збитими вершками
НазадОпис страви
Традиційний грецький десерт із трьома шарами: хрустке тісто кадаїф, ванільний заварний крем і збиті вершки. Зверху — щедра порція подрібнених фісташок.
Приготуйте цю смакоту на власній кухні — і ваш дім наповниться запахом свіжоспеченої здоби, тепла та затишку. Із тістом кадаїф від «Рудь» приготування буде легким та приємним, а випічка — ніжною й апетитною.
Ніжний екмек кадаїф із кремом та збитими вершками
Готовий екмек можна подавати і з кулькою пломбіру — для особливої свіжості.
Інгредієнти
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 500 г |
Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % | 200 г |
Цукор | 5 склянок |
Вода | 1,5 склянки |
Лимон | ½ шт. |
Кориця | 1 паличка |
Молоко ТМ «Рудь» | 4 склянки |
Жовтки | 4 шт. |
Кукурудзяний крохмаль | ½ склянки |
Ванільний екстракт | 1 ч. л. |
Жирні вершки | 2 склянки |
Цукрова пудра | 2 ст. л. |
Подрібнені фісташки | за смаком |

Приготування
1. Підготуємо тісто. Розігріваємо духовку до 180 °C. Розпушуємо тісто кадаїф і змащуємо його розтопленим вершковим маслом.
2. Викладаємо тісто у форму для випікання, рівномірно розподіляємо.
3. Випікаємо протягом 30–35 хвилин до золотистого кольору.
4. Готуємо сироп. У каструлі перемішуємо 2 склянки цукру, воду, сік половини лимона. Додаємо паличку кориці.
5. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо впродовж 10 хвилин. Забираємо корицю, даємо сиропу охолонути.
6. Кадаїф заливаємо охолодженим сиропом. Даємо настоятися, щоб тісто повністю увібрало сироп.
7. Готуємо крем. У каструлі змішуємо молоко, склянку цукру, жовтки, крохмаль і ваніль.
8. Ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, варимо до загустіння. Охолоджуємо крем до кімнатної температури.
9. Збираємо десерт. На просочений сиропом кадаїф викладаємо крем, розрівнюємо.
10. Збиваємо вершки з цукровою пудрою до стійких піків і викладаємо поверх крему.
11. Посипаємо подрібненими фісташками. Залишаємо в холодильнику на дві години.
Розрізаємо на порційні шматочки та кличемо домашніх до столу!