
Креветки в тісті кадаїф
НазадОпис страви
Замариновані королівські креветки, огорнуті тонкими нитками тіста кадаїф, підсмажені на вершковому маслі або в олії, — цю популярну східну страву нині можна знайти в меню грецьких, італійських, японських ресторанів. Однак зі зручною заготовкою від «Рудь» ви легко приготуєте її вдома.
Визначеного рецепта маринування креветок немає. Маринад повинен бути яскравим та насиченим, щоб страва виходила пікантною та колоритною.
Для смаження обирайте фритюр або духову шафу — готове тісто апетитно хрустить, і саме під цією об’ємною повітряною скоринкою ховається ніжна, соковита креветка.
Страва чудово смакує із соусом айолі або солодким чилі. За бажанням, можна додати цитрусовий майонез або соєвий соус з імбиром.
Креветки з тістом кадаїф
Найкраще сервірувати на зеленому листі салату або з часточками лимона.
Інгредієнти
Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 250 г |
Королівські креветки | 16 шт. |
Часник | 2 зубки |
Лимонний сік | 1 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Чорний мелений перець | за смаком |
Оливкова олія | 1 ст. л. |
Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % | 50 г |

Приготування
1. Креветки очищуємо від панцира, видаляємо чорну вену на спинці.
2. Перемішуємо з подрібненим часником, лимонним соком, сіллю, перцем і ложкою оливкової олії.
3. Залишаємо маринуватися на 15–20 хвилин за кімнатної температури або в холодильнику.
4. Тісто кадаїф розпушуємо, щоб зробити його повітряним і розділити на довгі волокна. Для зволоження скроплюємо водою або розтопленим вершковим маслом.
5. Формуємо рулетики. Беремо невелику жменьку тіста кадаїф 10–15 см завдовжки.
6. Загортаємо кожну креветку в тісто, починаючи з голови, щоб кінчик хвоста залишався вільним. Притискаємо для фіксації.
7. Викладаємо креветки на деко з пергаментом. Поливаємо кількома краплями розтопленого вершкового масла.
8. Запікаємо при 200 °C протягом 10–12 хвилин, поки креветки не стануть хрусткими.
Додаємо улюблений соус та смакуємо!