Компоти із заморожених ягід
НазадОпис страви
Восени, взимку та навесні, коли нам так не вистачає вітамінів, у нагоді стають компоти із заморожених ягід. Адже процес заморожування дозволяє зберегти корисні властивості ягід майже в повному обсязі.
Ароматні та яскраві компоти з вишні, полуниці, чорниці та малини стануть смачним вітамінним доповненням до сімейного обіду або святкової вечері.
Пропонуємо Вам декілька простих рецептів приготування компотів.
Компот із вишні з додаванням лимона
Пропонуємо Вам декілька простих рецептів приготування компотів.
Інгредієнти
Ягоди ТМ «Рудь» на вибір | 500 г |
Цукор | 0,5-1 склянка |
Вода | 2-2,5 л |
Лимон або апельсин | 1 шт. |
Приготування
Етап №1
Приготуйте каструлю об'ємом близько 5 л (за бажанням використовуйте посудину меншого об'єму, однак, зважайте на пропорційність інгредієнтів) заповніть на 2/3 водою та доведіть до кипіння. Далі візьміть половинку лимона та витисніть з нього сік.
Етап №2
Налийте до каструлі необхідну кількість води, додайте цукор і доведіть до кипіння.
Етап №3
Візьміть заморожені ягоди: полуницю, вишню, чорну смородину або ожину у зазначеній вище кількості. Для приготування компоту плоди не потрібно попередньо розморожувати, так вони втратять багато соку. Тому покладіть всю ягідну суміш у замороженому вигляді в киплячу воду. Дочекайтеся, коли вода знову закипить. Зменшіть вогонь й варіть компот не більше 5 хвилин.
Етап №4
Вимкніть вогонь, закрийте каструлю кришкою і відставте її на край плити. Нехай компот настоїться ще півгодини. Так він матиме ще більш насичений аромат та візьме максимум вітамінів із ягід. Тепер компот можна проціджувати, розливати у посуд та остуджувати.
Компот із заморожених ягід на цукровому сиропі
Інгредієнти
Ягоди на вибір | 500 г |
Цукор | 0,5-1 склянка |
Вода | 2-2,5 л |
Приготування
Етап №1
Насамперед готуємо сироп з додаванням цукру. Для цього візьміть велику каструлю й висипте до неї увесь цукор. Хай Вас не турбує відносно велика його кількість, зважайте на те, що готуєте солодкий сироп. Після цього залийте водою та залиште на вогні до кип'ятіння. Аби цукор розчинився швидше, відрегулюйте вогонь на рівні нижче середнього, й постійно помішуйте рідину.
Етап №2
Як тільки вода закипить, візьміть заморожені ягоди та додайте до сиропу акуратно розмішуючи. Після цього зробіть вогонь меншим та прикрийте каструлю кришкою (але не щільно). Варіть компот близько 10-12 хвилин.
Етап №3
Нетривалий час варіння дозволяє зберегти максимум корисних речовин та вітамінів.
Компот із заморожених ягід із м'ятою та корицею
Інгредієнти
Сушена/заморожена м'ята (або м'ятний трав'яний чай) | 100-150 г |
Ягоди на вибір | 500 г |
Цукор | 1-1,5 склянки |
Вода | 2-2,5 л |
Кориця | за смаком |
Приготування
Етап №1
Заваріть м'яту кип'яченою водою (бажано, не кип'ятком, а водою, температура якої 80-90 градусів), дайте настоятися. У цей час викладіть заморожені ягоди до чистої посудини, після їх часткового відтаювання (за 5-10 хвилин), акуратно всипте їх до настояного м'ятного чаю.
Етап №2
Додавши цукор та корицю, варіть освіжаючий компот протягом 7-10 хвилин на повільному вогні (час варіння може бути продовжено за потреби; орієнтуйтеся на розчинення ягід у м'ятній воді).
Сподіваємося ці прості рецепти стануть смачною основою для Ваших експериментів. Приємного Вам «компотоваріння» та здоров'я Вашим родинам. Готуйте із задоволенням!