Егг-ног — молочний коктейль
НазадОпис страви
Егг-ног — ароматний холодний напій, приготований на основі молока, спецій та курячих яєць.
Батьківщиною цього незвичайного молочного коктейлю вважають Шотландію. Однак егг-ног настільки полюбився американцям, що вже давно став традиційним різдвяним напоєм і в США та Канаді.
Зазвичай до його складу входять збиті яєчні білки, молоко, вершки та цукор, завдяки чому егг-ног має ніжну консистенцію та привабливу кремову пінку. Проте особливого аромату напою додають спеції: кориця, гвоздика, мускатний горіх — і зовсім трохи алкоголю: рому, віскі чи бренді.
Таке несподіване поєднання інгредієнтів викликає у роті справжній смаковий вибух! Насолодіться запаморочливо пряним шотландським коктейлем — відчуйте дух прийдешнього свята.
Ніжну яєчно-молочну суміш можна зробити безалкогольною або вегетаріанською, якщо додати рослинне молоко з кеш’ю.
Класичний егг-ног — пряний коктейль з ароматом Різдва
Зустріньте різдвяне свято у веселій компанії друзів за склянкою дивовижного молочно-яєчного егг-ногу.
Інгредієнти
Свіжі курячі яйця | 6 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 900 мл |
Цукор | 180 г |
Вершки жирністю 33% | 480 мл |
Бурбон | 240 мл |
Пряний ром | 120 мл |
Мускатний горіх | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Відділяємо жовтки від білків. У глибокій посудині за допомогою блендера збиваємо жовтки зі 120 г цукру. Збивати потрібно, доки маса не посвітліє до приємного бежевого кольору.
Етап № 2
До яєчно-цукрової суміші додаємо молоко, жирні вершки, бурбон та пряний ром.
Етап № 3
В окремій посудині збиваємо білки та решту цукру до утворення стійкої піни.
Етап № 4
Змішуємо вміст обох посудин та розливаємо в кухлі. Кожну порцію посипаємо тертим або меленим мускатним горіхом.
Етап № 5
Пряний напій «з перцем» для великої дружної компанії готовий!
Етап № 6
Маленький секрет: щоб смак егг-ногу став насиченим та багатим, експерти радять хоча б одну ніч потримати напій у холодильнику. Хвилюватися про свіжість не варто — алкоголь надійно законсервує інгредієнти.
Заварний егг-ног
Якщо ви переконані, що будь-яка страва з курячими яйцями в складі повинна пройти термічну обробку, приготуйте заварний егг-ног. Висока температура розкриє весь смак прянощів та подарує коктейлю ніжний аромат пряженого молока.
Інгредієнти
Свіжі курячі яйця | 2 шт. |
Цукор | 80 г |
Молоко ТМ «Рудь» | 250 мл |
Вершки жирністю 33% | 75 мл |
Бурбон або темний ром | 80 мл |
Сіль | дрібка |
Кориця | за смаком |
Гвоздика | за смаком |
Мускатний горіх | за смаком |
Ваніль (ванільний екстракт) | за смаком |
Приготування
Етап № 1
У невеличку каструлю наливаємо молоко, додаємо дрібку солі та вказані спеції, окрім ванілі. На повільному вогні розігріваємо молоко, доки воно не почне парувати. Кип’ятити суміш не потрібно. Знімаємо з плити, даємо молоку настоятися та проціджуємо через дрібне чайне сито.
Етап № 2
Білки відділяємо від жовтків. Білки ставимо в холодильник, а жовтки розтираємо з цукром до світлої ніжно-кремової маси та, помішуючи, повільно вливаємо пряне молоко.
Етап № 3
Ставимо суміш на маленький вогонь та підігріваємо протягом 10 хвилин. В ідеалі — за температури 70 °C. Знімаємо з плити. Додаємо вершки та ванільний екстракт.
Етап № 4
Коли молоко охолоне, повільним струменем вливаємо алкоголь, перемішуємо суміш вінчиком. Ставимо коктейль в холодильник на 2–3 години.
Етап № 5
Перед самою подачею коктейлю збиваємо білки до щільної блискучої піни та обережно вливаємо в них пряну молочно-яєчну суміш. Посипаємо коктейль тертим мускатним горіхом та розливаємо в кришталеві чашечки або тумблери для коктейлів. Смачного!
Безалкогольний егг-ног — зимовий напій з ароматом ванілі
Невагома кремова пінка, спокусливий аромат і солодкий молочно-вершковий смак — танець молока та спецій для вашого святкового настрою.
Інгредієнти
Молоко ТМ «Рудь» | 2 склянки |
Жовтки | 2 шт. |
Згущене молоко | 2 ст. л. |
Кориця | ¼ ч. л. |
Ванільний цукор | 1 ч. л. |
Гвоздика | дрібка |
Збиті вершки | за смаком |
Мускатний горіх | за смаком |
Приготування
Етап № 1
У невеликій каструлі змішуємо молоко, ванільний цукор, корицю, гвоздику та згущене молоко. Розігріваємо пряну молочну суміш на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
Етап № 2
Жовтки збиваємо з цукром за допомогою блендера. Тоненькою цівкою вливаємо тепле молоко, продовжуючи збивати суміш.
Етап № 3
Отриману масу виливаємо назад у каструлю та розігріваємо на маленькому вогні, доки суміш не загусне. Тримаємо на гарячій плиті ще 5 хвилин.
Етап № 4
Розливаємо егг-ног у склянки, прикрашаємо збитими вершками та посипаємо тертим мускатним горіхом.
Етап № 5
Частуємо розкішним коктейлем близьких. Зимова казка у склянці насамперед привабить до столу дітлахів.