Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Рецепт какао з перцем вигадали ще стародавні ацтеки. Гаряча суміш молока, какао-порошку та чилі прекрасно бадьорить. Тож у кінці складного дня дозвольте собі чашку теплого какао з дрібкою червоного перцю — пекуча спеція спрацює тонізуючим засобом для мозку і всього тіла: втома розвіється, настрій і бадьорість повернуться!

Не бійтеся гострого чилі в складі напою. Завдяки молоку та цукру його пекучість пом’якшується — й какао набуває цікавого оксамитового смаку.

Дрібка чилі в шоколадному молоці — ще й хороша енергетична зарядка для імунітету, адже цей перець містить вдвічі більше вітаміну С, ніж лимон. А якщо прикрасити вогняний напій маршмелоу чи збитими вершками й додати зовсім трохи кориці — свято для очей та смакових рецепторів готове!

Какао з перцем чилі, корицею та мускатним горіхом

Запах східних прянощів та гірчинка мексиканського чилі в складі какао здатні творити дива — саме те, що треба похмурого дня. Зігрівайтеся на здоров’я, адже цей напій — просто вогонь!

какао з перцем чиліНапої
Легко Вечеря

Інгредієнти

Молоко ТМ «Рудь» 300 мл
Какао-порошок 1,5 ст. л.
Свіжий перець чилі 1–2 г
Горіх мускатний мелений дрібка
Кориця ¼ ч. л.
Екстракт ванільний ¼ ч. л.
Вода 1 ст. л.
Мед 1 ч. л.
Чорний шоколад 1 шматочок
какао з перцем чилі, корицею та мускатним горіхом

Приготування

Етап № 1

Наливаємо молоко в невелику каструлю та підігріваємо на маленькому вогні. Кип’ятити не потрібно.

Етап № 2

Какао-порошок насипаємо в чашку, змішуємо з корицею та мускатним горіхом. Додаємо ванільний екстракт і воду. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної маси.

Етап № 3

Натираємо перець чилі на дрібну тертку. З’єднуємо пастоподібну суміш та дрібку чилі з молоком і добре перемішуємо какао. Доводимо до кипіння, додаємо цукор або чайну ложечку меду. Проціджуємо та наливаємо в склянку або чашку.

Етап № 4

Натираємо чорний шоколад на дрібну тертку та посипаємо ним готовий напій.

Какао з перцем чилі та ромом

Пікантнішим за какао з перцем може бути тільки какао з перцем та ромом! Багато не треба — навіть кілька мілілітрів алкоголю збагатять напій новими ароматами і ще кращою здатністю розслабляти й знімати стрес. До слова, ром легко замінить віскі чи коньяк.

15 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Чорний шоколад 50 г
Апельсинова цедра ¼ г
Вершки, 10 % 100 мл
Молоко ТМ «Рудь» 50 мл
Какао-порошок 1 ст. л.
Цукор 1 ч. л.
Ром 1 ст. л.
Перець чилі ½ дрібки
Морська сіль ½ дрібки
Маршмелоу / збиті вершки за смаком
какао з перцем чилі та ромом

Приготування

Етап 1

Шоколад ламаємо на шматочки. Із чверті апельсина знімаємо цедру, ріжемо тоненькими смужками.

Етап 2

У невелику каструлю наливаємо молоко та вершки. Підігріваємо суміш майже до кипіння та засипаємо какао-порошок. Перемішуємо.

Етап 3

Вкидаємо шматочки шоколаду та продовжуємо варити вершково-молочну суміш на маленькому вогні.

Етап 4

Знімаємо каструлю з вогню. Додаємо ром та цукор.

Етап 5

Саме час додати апельсинову цедру, перець чилі та сіль.

Етап 6

Проціджуємо какао, наливаємо в бокал. Посипаємо маршмелоу або прикрашаємо збитими вершками. Насолоджуємося!

Горіхове какао з перцем чилі та карамельним сиропом

Какао ідеально поєднується з шоколадом та горіхами. А карамель додає напою пікантних вершкових ноток та ніжно-медового солоду. Приготуємо?

15 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Молоко ТМ «Рудь» 250 мл
Какао-порошок 1 ст. л.
Чорний шоколад 50 г
Горіхи 50 г
Перець чилі дрібка
Карамельний сироп 1 ч. л.
Коричневий цукор 1 ч. л.
горіхове какао з перцем чилі та карамельним сиропом

Приготування

Етап № 1

Горіхи подрібнюємо в блендері та змішуємо з какао-порошком, цукром і перцем чилі.

Етап № 2

Молоко наливаємо в невелику каструлю. Підігріваємо та вкидаємо шматочки шоколаду.

Етап № 3

Коли шоколад повністю розчиниться в молоці, додаємо суміш какао-порошку та спецій і варимо протягом 2–3 хвилин.

Етап № 4

Знімаємо какао з вогню, проціджуємо, додаємо карамельний сироп.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.