Какао з перцем чилі
НазадОпис страви
Рецепт какао з перцем вигадали ще стародавні ацтеки. Гаряча суміш молока, какао-порошку та чилі прекрасно бадьорить. Тож у кінці складного дня дозвольте собі чашку теплого какао з дрібкою червоного перцю — пекуча спеція спрацює тонізуючим засобом для мозку і всього тіла: втома розвіється, настрій і бадьорість повернуться!
Не бійтеся гострого чилі в складі напою. Завдяки молоку та цукру його пекучість пом’якшується — й какао набуває цікавого оксамитового смаку.
Дрібка чилі в шоколадному молоці — ще й хороша енергетична зарядка для імунітету, адже цей перець містить вдвічі більше вітаміну С, ніж лимон. А якщо прикрасити вогняний напій маршмелоу чи збитими вершками й додати зовсім трохи кориці — свято для очей та смакових рецепторів готове!
Какао з перцем чилі, корицею та мускатним горіхом
Запах східних прянощів та гірчинка мексиканського чилі в складі какао здатні творити дива — саме те, що треба похмурого дня. Зігрівайтеся на здоров’я, адже цей напій — просто вогонь!
Інгредієнти
Молоко ТМ «Рудь» | 300 мл |
Какао-порошок | 1,5 ст. л. |
Свіжий перець чилі | 1–2 г |
Горіх мускатний мелений | дрібка |
Кориця | ¼ ч. л. |
Екстракт ванільний | ¼ ч. л. |
Вода | 1 ст. л. |
Мед | 1 ч. л. |
Чорний шоколад | 1 шматочок |
Приготування
Етап № 1
Наливаємо молоко в невелику каструлю та підігріваємо на маленькому вогні. Кип’ятити не потрібно.
Етап № 2
Какао-порошок насипаємо в чашку, змішуємо з корицею та мускатним горіхом. Додаємо ванільний екстракт і воду. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної маси.
Етап № 3
Натираємо перець чилі на дрібну тертку. З’єднуємо пастоподібну суміш та дрібку чилі з молоком і добре перемішуємо какао. Доводимо до кипіння, додаємо цукор або чайну ложечку меду. Проціджуємо та наливаємо в склянку або чашку.
Етап № 4
Натираємо чорний шоколад на дрібну тертку та посипаємо ним готовий напій.
Какао з перцем чилі та ромом
Пікантнішим за какао з перцем може бути тільки какао з перцем та ромом! Багато не треба — навіть кілька мілілітрів алкоголю збагатять напій новими ароматами і ще кращою здатністю розслабляти й знімати стрес. До слова, ром легко замінить віскі чи коньяк.
Інгредієнти
Чорний шоколад | 50 г |
Апельсинова цедра | ¼ г |
Вершки, 10 % | 100 мл |
Молоко ТМ «Рудь» | 50 мл |
Какао-порошок | 1 ст. л. |
Цукор | 1 ч. л. |
Ром | 1 ст. л. |
Перець чилі | ½ дрібки |
Морська сіль | ½ дрібки |
Маршмелоу / збиті вершки | за смаком |
Приготування
Етап 1
Шоколад ламаємо на шматочки. Із чверті апельсина знімаємо цедру, ріжемо тоненькими смужками.
Етап 2
У невелику каструлю наливаємо молоко та вершки. Підігріваємо суміш майже до кипіння та засипаємо какао-порошок. Перемішуємо.
Етап 3
Вкидаємо шматочки шоколаду та продовжуємо варити вершково-молочну суміш на маленькому вогні.
Етап 4
Знімаємо каструлю з вогню. Додаємо ром та цукор.
Етап 5
Саме час додати апельсинову цедру, перець чилі та сіль.
Етап 6
Проціджуємо какао, наливаємо в бокал. Посипаємо маршмелоу або прикрашаємо збитими вершками. Насолоджуємося!
Горіхове какао з перцем чилі та карамельним сиропом
Какао ідеально поєднується з шоколадом та горіхами. А карамель додає напою пікантних вершкових ноток та ніжно-медового солоду. Приготуємо?
Інгредієнти
Молоко ТМ «Рудь» | 250 мл |
Какао-порошок | 1 ст. л. |
Чорний шоколад | 50 г |
Горіхи | 50 г |
Перець чилі | дрібка |
Карамельний сироп | 1 ч. л. |
Коричневий цукор | 1 ч. л. |
Приготування
Етап № 1
Горіхи подрібнюємо в блендері та змішуємо з какао-порошком, цукром і перцем чилі.
Етап № 2
Молоко наливаємо в невелику каструлю. Підігріваємо та вкидаємо шматочки шоколаду.
Етап № 3
Коли шоколад повністю розчиниться в молоці, додаємо суміш какао-порошку та спецій і варимо протягом 2–3 хвилин.
Етап № 4
Знімаємо какао з вогню, проціджуємо, додаємо карамельний сироп.
Смачного!