Мілкшейк: класичний рецепт
НазадОпис страви
Класичний мілкшейк — ароматний холодний напій на основі молока та морозива з ніжним вершковим смаком і повітряною консистенцією.
Солоденький та неймовірно смачний, коктейль чудово освіжає, бадьорить та заряджає прекрасним настроєм. А ще цей напій дуже корисний, адже молоко та пломбір містять такий необхідний для нашого організму кальцій!
Секрет збалансованого смаку та легкої кремової консистенції мілкшейку — в ретельному збиванні всіх компонентів. Для утворення крихітних бульбашок усередині напою вам знадобиться блендер, міксер або шейкер.
Збагатити смак традиційного мілкшейку допоможе згущене молоко. А особливого пряного аромату додадуть спеції: ваніль, кориця, мускатний горіх або дрібка какао. Напій можна прикрасити збитими вершками чи ягідним сиропом, гілочкою м’яти чи улюбленими ягодами.
Приготуйте класичний мілкшейк на сніданок — до оладок або млинців — і насолоджуйтеся його свіжістю та привабливою густою пінкою, що так приємно тане на губах.
Класичний мілкшейк із молоком та морозивом
Тим, хто рахує калорії та стежить за своєю фігурою, радимо використовувати знежирене молоко. Якщо ж хочете додати до складу коктейлю ягоди та фрукти, попередньо пропустіть готову суміш через ситечко. Це допоможе позбутися кісточок. Найкраще класичний мілкшейк смакує зі свіжими круасанами, печивом та імбирними пряниками.
Інгредієнти
Молоко ТМ «Рудь» | 400 мл |
Морозиво «Крем-пломбір» ТМ «Рудь» | 200 г |
Цукор | за смаком |
Ванільний цукор | за смаком |
Збиті вершки | 50 г |
М’ята | для прикрашання |
Шоколад або кориця | за бажанням |
Приготування
Етап перший
Охолоджене молоко наливаємо в чашу блендера, додаємо звичайний та ванільний цукор і морозиво «Крем-пломбір» ТМ «Рудь». Збиваємо інгредієнти до однорідності та утворення легкої пінки на поверхні напою.
Етап другий
Розливаємо коктейль у склянки. Прикрашаємо збитими вершками та гілочкою м’яти. За бажанням посипаємо вершки дрібкою кориці чи натертим шоколадом.
Освіжний класичний мілкшейк готовий! Подавайте до столу!