Крем-суп із зеленим горошком та вершками
НазадОпис страви
«Обід без супу — що будинок без парадного входу», — кажуть французи. Ніжний крем-суп із зеленого горошку та вершків — класика французької кухні.
Ароматний, густий та поживний, він прекрасно засвоюється організмом. А готують його зовсім просто: відварений зелений горошок змішують із маслом, вершками та спеціями й перетирають до однорідності, після чого — з’єднують із відваром.
Цей запашний супчик кольору весняної зелені має пікантний солодкуватий смак та неймовірно апетитний вигляд — ніби щойно із французького ресторану. Та варто прикрасити його слайсами бекону чи шматочком соковитої курятини — й перед вами колоритна та ситна домашня страва на кожен день.
Легкий крем-суп із зеленим горошком, вершками та м’ятою
Базилік і м’ята дарують супу насичений пряний аромат і прекрасно освіжають. Дрібка цукру зберігає колір горошку яскравим, не даючи потьмяніти під час варіння. А завдяки вершкам та маслу страва набуває нових відтінків смаку та особливої ніжної консистенції. Крем-суп найкраще смакує із грінками, гарбузовим насінням або сухариками.
Інгредієнти
Зелений горошок ТМ «Рудь» | 400 г |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Бульйон | 700 мл |
М’ята | 3 гілочки |
Петрушка | 3 гілочки |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 30 г |
Вершки, 20 % | 100 мл |
Цукор | 1 ч. л. |
Сіль | за смаком |
Слайси бекону | за бажанням |
Приготування
Етап № 1
Дрібно нарізаємо цибулю та викладаємо в каструлю. Додаємо шматочок вершкового масла й тушкуємо на маленькому вогні п’ять хвилин.
Етап № 2
Подрібнюємо петрушку та м’яту, разом із зеленим горошком викладаємо в каструлю. Додаємо чайну ложку цукру та дрібку солі. Заливаємо холодною водою так, аби вона ледь прикривала вміст каструлі. Доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин.
Етап № 3
Зливаємо відвар в окрему посудину. Горошок подрібнюємо блендером до стану пюре.
Етап № 4
Додаємо вершки та половину відвару, ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння та варимо не більше п’яти хвилин. За потреби можна використати весь бульйон.
Етап № 5
Слайси бекону підсмажуємо до золотистого кольору.
Наливаємо суп у тарілки, прикрашаємо беконом або гілочкою м’яти.