Крем-суп із броколі
НазадОпис страви
Ніжний крем-суп із броколі — класика французької кухні: з тонким ароматом прянощів, насиченим вершковим смаком та приємною однорідною консистенцією.
Французи полюбляють смакувати таким супом за вечерею, адже він смачний, поживний і водночас малокалорійний.
Включати цю апетитну першу страву до свого раціону варто не менше кількох разів на тиждень. Завдяки великій кількості клітковини, кальцію та вітамінів, що містяться в броколі, зелений крем-суп стимулює травлення й сприяє зміцненню імунітету. Тож ідеально підходить всім, хто слідкує за фігурою та піклується про власне здоров’я. Легким крем-супом із броколі можуть урізноманітнити своє меню й вегетаріанці, а також ті, хто дотримується посту.
Готують цей корисний супчик на овочевому або м’ясному бульйоні. Що менше води, то густішою виходить страва.
Легкий крем-суп із броколі й плавленим сиром
Готовий крем-суп із броколі можна прикрасити сметанкою або подрібненою зеленню. Для контрасту смаку й текстури страву посипають волоськими горіхами або сухариками.
А якщо любите ситніше, додайте обсмажені слайси бекону, відварене м’ясо чи шматочки козиного сиру.
Інгредієнти
Заморожена броколі ТМ «Рудь» | 400 г |
Морква | 1 шт. |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Сир плавлений вершковий | 100 г |
Масло вершкове «Хуторок селянський», 73 % | 1 ст. л. |
Вершки | 100 мл |
Сіль, перець | за смаком |
Сухарики | для подачі |
Приготування
1. Чистимо цибулю та моркву, нарізаємо кубиками, солимо та обсмажуємо на вершковому маслі.
2. У підсолений окріп кидаємо броколі й варимо близько 10 хвилин — до готовності. Частину рідини зливаємо.
3. У каструлю з броколі додаємо теплі вершки, підсмажені овочі та шматочки плавленого сиру. Перчимо.
4. Збиваємо всі інгредієнти супу блендером до стану пюре.
Ароматний крем-суп із броколі готовий. Розлийте в тарілки, посипте сухариками та смакуйте на здоров’я!