Овочевий суп зі стручковою квасолею та рисом
НазадОпис страви
Легкий овочевий суп зі стручковою квасолею — смачна й ароматна перша страва на кожен день. Ним можна прекрасно підкріпитися з користю для організму й без шкоди для фігури.
Багаті вітамінами зелені стручки квасолі в поєднанні з кукурудзою, морквою та болгарським перцем додають страві соковитості й приємного солодкуватого смаку. А кольорова гама цього овочевого супу так і вабить скоріше його скуштувати.
Дієтологи радять вживати стручкову квасолю не менше ніж двічі на тиждень. Тож тримайте простий рецепт апетитного супу, який готується швидко й легко завдяки готовим овочевим сумішам ТМ «Рудь». Таку страву зі стручковою квасолею не складно, а навіть приємно повторювати хоч щодня!
Овочевий суп зі стручковою квасолею, м’ясом та рисом
Для покращення смакових якостей супу стручкову квасолю часто злегка обсмажують на рослинній олії й лише потім додають до страви. А якщо приготувати овочевий суп на м’ясному бульйоні, додати морепродукти чи кілька шматочків індички — ситний і корисний обід гарантований. Смакуйте з грінками або свіжим домашнім хлібом!
Інгредієнти
М’ясо індички | 150 г |
Стручкова квасоля ТМ «Рудь» | 200 г |
Картопля | 2 шт. |
Овочева суміш «Гавайська» | 200 г |
Вода | 1,5–2 л |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Морква | 1 шт. |
Часник | 1–2 зубчики |
Рослинна олія | за потреби |
Свіжа петрушка, кріп | за смаком |
Лавровий лист | 2 шт. |
Сіль | за смаком |
Чорний мелений перець | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Наливаємо в каструлю 1,5 л води, ставимо на середній вогонь. В окріп укидаємо шматочки індички та варимо м’ясо протягом трьох хвилин. Змінюємо воду й відварюємо індичку до напівготовності.
Етап № 2
До м’яса додаємо заморожену стручкову квасолю та овочеву суміш «Гавайську» із бланшованого рису, зеленого горошку, кукурудзи та болгарського перцю. Перемішуємо овочі та варимо сім хвилин.
Етап № 3
Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, вкидаємо в каструлю разом із подрібненим часником та лавровим листом. Солимо, перчимо за смаком та варимо суп іще 15 хвилин.
Етап № 4
Тим часом дрібно нарізаємо цибулю, на грубій тертці натираємо моркву та підсмажуємо овочі на сковороді з додаванням рослинної олії. Перекладаємо в каструлю.
Етап № 5
Дрібно нарізаємо кріп та петрушку, додаємо до супу. Страва готова — знімаємо з плити.
Даємо супу 10–15 хвилин настоятися та подаємо теплим до столу.
Смачного!