Рецепт Фритата: омлет по-італійськи
НазадОпис страви
Починати новий день із фритати — чудова італійська традиція!
Соковита, ніжна фритата — це омлет з овочами, грибами чи м’ясом, щедро посипаний натертим сиром та запечений у духовці.
Хитрість цієї яєчної запіканки в тому, що в разі заміни інгредієнтів повністю змінюється й смак страви. Чергуйте бекон із ковбасою, використовуйте моцарелу замість бринзи, додавайте різноманітні овочі — й щодня насолоджуйтеся новим поживним сніданком.
Експрес-варіант — фритата на сковороді. Така ж пухка й ситна, але швидка яєчня стане смачним порятунком для всіх, у кого обмаль часу для приготування страв.
Класична фритата з помідорами, болгарським перцем і моцарелою
Поснідати фритатою з червоними літніми овочами — смачно і корисно! Болгарський перець заряджає вітаміном С. А помідори покращують розумову активність — саме те, що треба зранку!
Інгредієнти
Яйця | 6 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 50 мл |
Помідори | 2 шт. |
Болгарський перець | ½ шт. |
Сир моцарела | 200 г |
Листя базиліку | 5 шт. |
Оливкова олія | для смаження |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Підготуємо овочі та зелень. Болгарський перець ріжемо соломкою. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кружальцями або скибочками. Подрібнюємо базилік.
Етап № 2
У великій посудині збиваємо яйця з молоком.
Етап № 3
Розігріваємо жароміцну сковорідку, додаємо рослинну олію, виливаємо яєчно-молочну суміш. Зверху викладаємо помідори, болгарський перець та зелень. Натираємо моцарелу на великій тертці та посипаємо нею омлет. Смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5–7 хвилин.
Етап № 4
Коли омлет підсмажиться знизу, ставимо його в розігріту до 180 °C духовку (з функцією верхнього вогню або гриля) ще на 8–10 хвилин, аби страва підрум’янилася зверху.
Фритата з кабачками та сиром проволоне
Запечені в повітряній яєчно-молочній суміші кабачки нормалізують травлення та підтримують здоров’я шкіри. Однак головний секрет кабачкової фритати — в низькій калорійності. Ідеально для всіх, хто бажає снідати ситно і з користю для здоров’я.
Інгредієнти
Яйця | 6 шт. |
Кабачки | ½ шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 50 мл |
Сир проволоне | ⅓ чашки |
Листя базиліку | 6 шт. |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 1,5 ст. л. |
Зелена цибуля | 3 гілочки |
Часник | 3 зубчики |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Половину свіжого молодого кабачка нарізаємо скибочками. Подрібнюємо зелену цибулю, часник та базилік.
Етап № 2
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, висипаємо подрібнену цибулю та часник, солимо й ставимо на кілька хвилин у духовку.
Етап № 3
Викладаємо на дно форми скибочки кабачка і повертаємо в духовку. Запікаємо кабачки протягом 8 хвилин, аби скибочки стали м’якими.
Етап № 4
Поки кабачки запікаються, збиваємо яйця з молоком, солимо та перчимо суміш. Додаємо подрібнений базилік.
Етап № 5
Заливаємо кабачки яєчно-молочною масою та ставимо в духовку ще на 10–15 хвилин. У кінці приготування додаємо натертий сир.
Фритата з беконом, овочевим асорті та сиром чедер
Універсальна фритата на всі сезони — з овочевими асорті. Адже навіть коли сезон свіжих овочів минає, залишається різноманітний асортимент заморожених сумішей від ТМ «Рудь»! Тож балувати рідних незвичними вітамінними омлетами можна хоч щодня. А насиченого пряного аромату страві додасть бекон або шматочки ковбаси.
Інгредієнти
Яйця | 7 шт. |
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Рудь» | 180 г |
Молоко ТМ «Рудь» | 70 г |
Вода | 60 г |
Бекон | 50 г |
Сир чедер | 200 г |
Рослинна олія | для смаження |
Зелена цибуля | 3 гілочки |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Гірчиця | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Овочеву суміш викладаємо на сковороду, додаємо воду й тушкуємо під закритою кришкою протягом 10 хвилин.
Етап № 2
У глибокій посудині збиваємо яйця з молоком, перцем, сіллю та гірчицею.
Етап 3
Тонкими смужками нарізаємо бекон та підсмажуємо на окремій сковороді до золотистої скоринки.
Етап 4
Подрібнюємо зелену цибулю. На тертці з великими вічками натираємо чедер. Сир та цибулю додаємо до яєчно-молочної суміші разом із тушкованими овочами та беконом. Перемішуємо.
Етап 5
Викладаємо суміш на розігріту з олією сковороду та готуємо омлет на маленькому вогні близько 10 хвилин.
Готову фритату розріжте на шматки та подавайте до столу. Смачного!