Картопляний салат зі сметаною
НазадОпис страви
Коли наступного разу візьмете до рук картоплю, згадайте, що вона годиться не лише для традиційних страв. Приготуйте з неї пікантний і ситний салат із хрумкими скибочками підсмаженого бекону.
Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву чи гарнір до м’яса або риби. Його збалансований смак з пікантною лимонною ноткою стане для вас справжнім відкриттям!
Ситний картопляний салат зі сметаною та беконом
Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву чи гарнір до м’яса або риби.
Інгредієнти
Картопля | 700 г |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 4 ст. л. |
Бекон | 6 слайсів |
Олія оливкова | 6 ст. л. |
Лимонний сік | 2 ст. л. |
Цедра лимона | 1 ст. л. |
Зелена цибуля | пучок |
Морська сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Чистимо та миємо картоплю, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо до готовності.
Етап № 2
Доки вариться картопля, приготуємо заправку. У глибокій мисці змішуємо оливкову олію з лимонним соком. Щойно картопля буде готова, зливаємо воду. Перекладаємо картоплю у тарілку та додаємо заправку. Посипаємо морською сіллю та чорним меленим перцем.
Етап № 3
Сковорідку з товстим дном ставимо на вогонь, виливаємо невелику кількість оливкової олії, викладаємо бекон. Смажимо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викладаємо готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Етап № 4
До картоплі додаємо сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викладаємо бекон та подаємо страву до столу.
Салат краще смакувати теплим, адже так він віддає максимум смаку та аромату. Смачного!