Омлет із броколі
НазадОпис страви
Смачно, корисно й швидко. Чого ще можна бажати від сніданку? Тому ми пропонуємо кілька рецептів приготування омлету з броколі, сиром, помідорами, оскільки знаємо, що смакові якості цієї страви нікого не розчарують. Її можна готувати на сковорідці або в духовці. Додавати стручкову квасолю, гриби. Так тривіальна повсякденна страва стане незвичайною та пікантною.
Омлет із брокколі
Сніданок неодмінно повинен бути корисним і збагаченим необхідними вітамінами. Омлет із броколі — це саме такий!
Інгредієнти
Броколі ТМ «Рудь» | 400 г |
Яйця | 4 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 50 г |
Жир | 1 ст. л. |
Сіль та перець | за смаком |
Зелень петрушки |
- Яйца взбить с молоком и специями.
- Половину смеси вылить на разогретую, смазанную любым жиром сковороду. Накрыть крышкой и жарить 5–7 минут.
- Выложить на омлет брокколи и залить взбитыми яйцами, которые остались. Омлет жарить еще 5–8 минут под закрытой крышкой на слабом огне.
Готовое блюдо выложить на тарелку и украсить петрушкой.
Омлет із броколі та сиром у духовці
Порівняно з приготуванням на сковорідці, омлет у духовці не потребує жодної краплини жиру. До того ж ця страва готується під фольгою, а тому продукти зберігають природну вологу. І омлет виходить надзвичайно соковитим та ароматним. І, без сумніву, дуже смачним!
Інгредієнти
Броколі ТМ «Рудь» | 200 г |
Яйця | 4 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 50 г |
Сир твердий | 130–150 г |
Часник | 1 зубчик |
Сіль, спеції, зелень | за смаком |
- Відваріть броколі до часткової готовності. Можна відварювати не розмороженою. Розберіть суцвіття на кілька частин.
- Підготуйте жаростійкий посуд, змастіть його часником. Покладіть туди капусту.
- Змішайте жовтки з молоком. Білки збийте й посоліть.
- Додайте збиті білки до молока й жовтків.
- До них всипте більшу частину натертого сиру й зелень.
- Вилийте суміш у ємність із броколі. Залишками сиру посипте зверху.
- Накрийте омлет із броколі та сиром фольгою. Поставте в духовку й готуйте 25–30 хвилин. Температура випікання повинна бути близько 160 градусів.
Страву подавайте порційно в гарячому вигляді.
Легкий омлет із броколі та стручковою квасолею в духовці
В омлеті за цим рецептом поєдналися два мегакорисні інгредієнти — броколі та стручкова квасоля. Готуючись у духовці, ці продукти зберігають максимум своїх поживних речовин. Шматочок такої страви зранку те, що називають правильним початком дня! Зберегти рецепт такого омлету радимо й прихильникам здорового харчування! Адже олії в ньому немає, а молоко можна замінити на менш жирне або ж взагалі рослинне.
Інгредієнти
Броколі ТМ «Рудь» | 200 г |
Яйця | 6 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 1 склянка |
Стручковая фасоль ТМ «Рудь» | 150 г |
Сіль і перець | за смаком |
Кріп | 1 пучок |
- Додаємо в молоко яйця, сіль, спеції. Перемішуємо.
- Ріжемо квасолю на невеликі шматочки, розбираємо головки броколі на дрібні суцвіття або ріжемо. Дрібно кришимо кріп.
- Овочі з кропом додаємо до молока та яєць. Добре перемішуємо.
- Беремо форму для випікання й переливаємо наш напівфабрикат.
- Ставимо в добре прогріту духовку й випікаємо до готовності. Оптимальна температура для готування — 180 градусів.
- Виймаємо омлет із броколі й стручковою квасолею, подаємо на стіл цілком, щоб всі оцінили оригінальність страви.
Цей омлет не потрібно прикрашати зеленню, можна покласти кілька шматочків помідора, щоб підкреслити самобутність страви.
Омлет із броколі та помідорами під сиром
Для різноманітності пропонуємо рецепт приготування омлету з броколі й помідорами на сковороді. Таку страву можна приготувати не тільки вдома, а й на дачі, де не завжди є духовка.
Інгредієнти
Броколі ТМ «Рудь» | 150 г |
Яйця | 4 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 50 г |
Бекон | 50 г |
Перець болгарський | 1 шт. |
Помідор | 1 шт. |
Сир твердий | 100 г |
Сіль і перець | за смаком |
«ХУТОРОК СЕЛЯНСЬКИЙ» | 25 г |
- Заливаємо броколі окропом на 3–5 хвилин, щоб стала м'якою. Ріжемо на невеликі шматочки.
- З бекону робимо шкварки: дрібно нарізаємо, смажимо на сковорідці до прозорості.
- Шаткуємо зелень, нарізаємо кубиками перець, ріжемо скибочками помідори.
- Додаємо до шкварок вершкове масло, викладаємо на сковорідку овочі.
- Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль і приправи.
- Залишаємо овочі ще недовго готуватися, потім виливаємо яєчну суміш.
- Зверху омлет з броколі та помідорами посипаємо зеленню, потім тертим сиром. Накриваємо кришкою, щоб утворилася рівномірна сирна скоринка.
- Смажимо до готовності.
Такий омлет може служити не тільки прекрасним сніданком, а й легкою вечерею.
Омлет з броколі та грибами
Ми підготували рецепт омлету й для тих, хто обожнює страви з грибами! Шампіньйони для цього омлету попередньо не смажаться, що дозволяє зберегти їхній смак і форму. А броколі готується безпосередньо разом з омлетом, завдяки чому стає м'якою, але не «ватною».
Інгредієнти
Броколі ТМ «Рудь» | 100 г |
Яйця | 2 шт. |
Сметана ТМ «Рудь» | 50–70 г |
Зелена цибуля | 30–40 г |
Шампіньйони свіжі | 100 г |
Жир | 1 ст. л. |
Сіль і перець | за смаком |
Кріп | за смаком |
- Подрібнити зелень.
- Змішати сметану та яйця. Додати в суміш зелень.
- Помити й порізати гриби на тонкі шматочки.
- Дрібні суцвіття броколі залишити цілими, великі порізати.
- Змастити жаростійку форму будь-якою олією або жиром.
- Перекласти гриби й броколі в підготовлену форму. Залити омлетною сумішшю.
- Поставити омлет із броколі та грибами в добре розігріту духовку. Випікати в духовці до готовності, встановивши середню температуру.
Вийняти готову страву з духовки й відразу подавати на стіл. Для прикраси можна використовувати червоний болгарський перець або стиглі помідори.