Ніжний і ситний омлет
НазадОпис страви
У багатьох країнах традиційний сніданок складається з чашечки кави або чаю і ніжного молочного омлету. Це досить легке і швидке в приготуванні блюдо повноцінно забезпечує організм енергією і додає сили, необхідні для довгого, трудового дня. Існує безліч рецептів омлету з молоком, які дозволяють приготувати ніжне, соковите і смачне блюдо.
Варіації на «омлетну» тему
Якщо вірити історії, перший омлет досить мало відрізнявся від звичайної яєчні, хіба що, яйця перед обсмажуванням ретельно збивалися, що в результаті надавало страві більш ніжну і повітряну консистенцію. Смакові переваги різних народів поступово накладали свій відбиток на, здавалося б, просте і буденне блюдо, надаючи йому все більш вишуканий і насичений смак.
Французький омлет традиційно готується зі збитих яєць з невеликим додаванням вершкового масла і подається скрученим в трубочку. Італійська фріттата крім яєць і молока готується з начинкою з сиру і овочів, а в іспанську тортилью додаються артишоки, цибулю і картоплю. Аналогом омлету в російській кухні можна назвати драчену. Східні народи в якості начинки використовують рис і дари моря, а американці й англійці в омлет додають шинку.
Омлет з печерицями, тушкованими у вершках
У багатьох країнах традиційний сніданок складається з чашечки кави або чаю і ніжного молочного омлету.
Інгредієнти
Шампіньони різані ТМ «Рудь» | 2–3 шт. |
Яйця | 2 шт. |
Вершки | 3-4 ст.л. |
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» | 1 ст. л. |
Сир твердий | 30 г |
Приготування
На розігріту сковороду влити вершки і скласти нарізані соломкою гриби, періодично помішуючи тушкувати 7-10 хв. У цей час яйця збити з молоком, посолити і поперчити за смаком, додати тертий на тертці сир.
Залити підготовленою масою обсмажені гриби, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні ще 7-10 хв. Подавати із зеленню і сметаною.
Фрітатта зі спаржею
Для приготування цього італійського блюда візьміть 6 яєць і 50 г молока, ретельно збийте і з'єднайте з 150 гр тертого сиру. Сіль і спеції додати за смаком. На розігрітій сковороді розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте 200 гр відвареної спаржі і тушкуйте 4-5 хв. В кінці приготування посипте подрібненою зеленою цибулею, залийте яєчної сумішшю і готуйте на повільному вогні ще близько 5 хв. Далі фріттату необхідно запекти в попередньо розігрітій до 180 С духовці протягом 9-10 хв.
Інгредієнти
Яйця | 6 шт. |
Молоко | 50 г |
Масло «Вологодське» 82,5% ТМ «Рудь» | 1 ст. л. |
Спаржа | 200 г |
Сир твердий | 30 г |
Зелена цибуля | за смаком |
Приготування
Для приготування цього італійського блюда візьміть 6 яєць і 50 г молока, ретельно збийте і з'єднайте з 150 гр тертого сиру. Сіль і спеції додати за смаком. На розігрітій сковороді розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте 200 гр відвареної спаржі і тушкуйте 4-5 хв.
В кінці приготування посипте подрібненою зеленою цибулею, залийте яєчної сумішшю і готуйте на повільному вогні ще близько 5 хв. Далі фріттату необхідно запекти в попередньо розігрітій до 180 С духовці протягом 9-10 хв.
Сучасний рецепт омлету з молоком
Сьогодні кожна господиня методом проб напевно вибрала улюблений рецепт омлету з молоком, яким із задоволенням ласує вся родина. Приготувати омлет можна не тільки шляхом обсмажування на сковороді, а й на пару, і в мультиварці, що робить це блюдо більш дієтичним, і не менш смачним. Для швидкого приготування страви на сніданок можна скористатися найбільш наближеним до французького омлету варіантом. Для цього вам знадобиться:
Інгредієнти
Яйця | 3 шт. |
Молоко | 3 ст. л. |
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» | для обсмажування |
Сіль, спеції | за смаком |
Приготування
Яйця розбити в тарілку, посолити і додати спеції за смаком. Ретельно збити міксером, поступово додаючи молоко від ТМ «Рудь». Отриману масу можна приготувати кількома способами: обсмажити на повільному вогні на сковороді з вершковим маслом або залити в підготовлені формочки і приготувати на пару. Другий варіант кращий в разі приготування сніданку для дитини.
Якщо у вас в запасі є кілька зайвих хвилин, можна приготувати омлет з якою-небудь начинкою. Дуже добре з яйцями поєднуються різні овочі, особливо болгарський перець, помідори, цвітна або брюссельська капуста, гриби. Вельми ароматним і ситним виходить омлет з додаванням сиру і шинки.