Рулетики з кабачків
НазадОпис страви
Зазвичай рулетики з кабачків слугують легкою закускою. Але вона може легко перетворитися на повноцінну поживну страву: варто лише додати начинку із соковитого курячого філе та ніжного сиру. А зробити страву більш пікантною й ароматною допоможе суміш із зелені та часнику. З таких нехитрих інгредієнтів можна приготувати справжній шедевр для родини чи друзів.
За класичним рецептом до кабачків додається кисломолочний сир. Але кухарі-експериментатори можуть спробувати поєднання курки і сиру з блакитною пліснявою. Смак страви буде ще більш насиченим та яскравим.
Кабачкові рулетики із сиром і куркою, запечені в духовці
Зазвичай рулетики з кабачків слугують легкою закускою. Але вона може легко перетворитися на повноцінну поживну страву.
Інгредієнти
Кабачки | 2 шт. |
Філе куряче | 400 г |
Сир кисломолочний ТМ «Рудь», 9 % | 4 ст. л. |
Сметана ТМ «Рудь», 15 % | 4 ст. л. |
Часник | 2 зубчики |
Кріп | пучок |
Сир твердий | 100 г |
Оливкова олія | 1 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Миємо і чистимо кабачки, нарізаємо пластинами 5 мм завтовшки. Деко змащуємо оливковою олією, викладаємо кабачки, солимо, перчимо. Ставимо у розігріту духовку та запікаємо 5–7 хвилин до м’якості.
Етап № 2
Куряче філе нарізаємо тонкими довгими слайсами, злегка відбиваємо, солимо, перчимо, залишаємо на 10 хвилин маринуватися.
Етап № 3
У глибокій мисці змішуємо сир, сметану, дрібно нарізаний кріп, часник. Додаємо сіль та перець за смаком.
Етап № 4
Злегка запечені кабачки дістаємо з духовки, остуджуємо. Викладаємо на них шматочки курячого філе, зверху курятини — сирну начинку. Посипаємо натертим твердим сиром та формуємо рулетики. Закріплюємо їх дерев’яною шпажкою, викладаємо на деко та запікаємо у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20–25 хвилин.
Перед подачею на стіл кабачкові рулетики можна прикрасити зеленню, листям салату, мікрогріном. Найкраще страва смакує теплою.
Смачного!