Салат зі стручкової квасолі
НазадОпис страви
Ніжна,
така, що тане в роті, зелена стручкова
квасоля прикрасить собою будь-яку
страву. Вона чудово поєднується з м'ясом,
грибами, кукурудзою, яйцями та будь-якими
овочами. Вживати її можна свіжою, печеною,
тушкованою, пареною або смаженою. Тобто
з нею можна приготувати страву на
будь-який, навіть найвибагливіший смак.
Але безперечним лідером серед страв з
її участю став салат зі стручкової
квасолі.
Пікантний салат із замороженої стручкової квасолі
Пропонуємо рецепт салату зі стручкової квасолі й часнику. Це — позасезонна страва, оскільки заморожену квасолю можна купити завжди. До нашого рецепта входить помідор, який не завжди варто купувати взимку, тому його можна замінити на хрумкий, апетитний маринований або солоний огірок. Буде також дуже смачно!
Інгредієнти
Стручкова квасоля порізана ТМ «Рудь» | 400 г |
Рослинна олія | 3 ст. ложки |
Оцет | 1 ст. ложки |
Часник | 2-3 зубка |
Помідори | 2 шт. |
Зелень, сіль, цукор та перець | за смаком |
- Доводимо до кипіння воду, додаємо сіль і занурюємо нашу стручкову квасолю в окріп. Навіть розморожувати не потрібно!
- Варимо хвилин 6–7 до бажаної твердості стручків.
- Відкидаємо через друшляк, зціджуємо воду й даємо охолонути.
- Готуємо заправку для салату. Тобто змішуємо в соуснику рослинну олію, оцет, приправи й видушуємо часник.
- Ріжемо помідори.
- Викладаємо в салатник квасолю, додаємо помідори.
- Виливаємо в наш салат зі стручкової квасолі заправку, перемішуємо й посипаємо зверху свіжою зеленню.
Страва відноситься до низькокалорійних, тому підходить і для тих, хто худне. Якщо є певні проблеми зі шлунком, то оцет краще не додавати. Його можна замінити лимонним соком.
Салат зі стручкової квасолі з яйцем
Цей рецепт можна назвати класичним, оскільки поєднання стручкової квасолі та яєць — стандартна основа багатокомпонентних салатів. За бажанням сюди можна додати м'ясо, кукурудзу або гриби.
Інгредієнти
Стручкова квасоля порізана ТМ «Рудь» | 400 г |
Вершкове масло | 1 ст. л. |
Яйце куряче | 4 шт. |
Часник | 2–3 зубчики |
Майонез | 5–6 ст. ложок |
Зелень, сіль, цукор і перець | за смаком |
- Варимо яйця й кладемо їх у холодну воду.
- Заморожену квасолю кидаємо в киплячу підсолену воду. Проварюємо до 5 хвилин. Виймаємо, зливаємо воду, промиваємо під холодною водою.
- Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом, перекладаємо квасолю й смажимо на середньому вогні, постійно помішуючи, не більше 5 хвилин.
- Викладаємо стручкову квасолю в приготовлену миску, видавлюємо на неї часник. Перемішуємо.
- Нарізаємо яйця і додаємо до квасолі. Солимо, перчимо, додаємо майонез і знову ретельно перемішуємо. Посипаємо зеленню для краси й більшої кількості вітамінів.
Салат зі стручкової квасолі з яйцями можна подавати і теплим, і холодним.
Вірменський моносалат зі стручкової квасолі
Ця страва — просто ода стручковій квасолі. Тільки вона, спеції, часник і нічого більше!
Інгредієнти
Молода стручкова квасоля | 250 г |
Оцет | 1 ст. л. |
Часник | 2–3 зубчики |
Сіль, цукор і перець | за смаком |
- Стручки нарізати на тоненькі «стрічки», опустити в киплячу підсолену воду. Варити до готовності.
- Вийняти, дати воді стекти й залишити стигнути.
- Покласти в салатницю, додати спеції та заправити оцтом.
- Потовкти або перетерти часник. У салат не додавати, а покласти в окремий соусник або на блюдце.
Як видно з рецепта, цей вірменський салат зі стручкової квасолі не додасть жодного кілограма! В ньому навіть немає олії! Зате багато вітамінів і макроелементів.
Ситний салат зі стручкової квасолі, шинки, кукурудзи та грибів
Це рецепт теплого салату. Страва смачна і ситна, але висококалорійна. Ймовірно, саме тому вона дуже подобається чоловікам!
Інгредієнти
Стручкова квасоля порізана ТМ «Рудь» | 400 г |
Шампіньйони свіжі | 400 г |
Шинка або м'ясо | 200 г |
Часник | 2–3 зубчики |
Цибуля | 1 шт. |
Кукурудза консервована | 1 банка |
Майонез | 100–120 г |
Сіль, цукор і перець | за смаком |
Зелень | для подачі |
- Розігріваємо на сковорідці олію. Виймаємо квасолю, без розморожування кладемо на сковорідку. Смажимо до готовності. Перекладаємо в миску або каструльку, накриваємо рушником або кришкою, щоб вона залишалася теплою. Додаємо часник.
- Сковорідку не миємо, кидаємо туди порізану цибулю й гриби, смажимо, періодично помішуючи.
- Ріжемо шинку або м'ясо кубиками.
Для теплого салату зі стручкової квасолі й м'яса (шинки) м'ясні продукти й кукурудза повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника завчасно.
- Коли гриби підсмажились, змішуємо їх зі стручковою квасолею. Додаємо шинку або м'ясо, висипаємо кукурудзу (попередньо зцідивши рідину).
- Все ретельно перемішуємо, перчимо, солимо, заправляємо майонезом. Салат зі стручкової квасолі, кукурудзи, грибів і шинки (м'яса) готовий!
Для кращого вигляду його можна посипати зеленню, прикрасити шматочками помідорів для контрасту кольорів.