Рецепти найсмачніших бутербродів
НазадОпис страви
Приготовлений нашвидкуруч, холодний, гарячий, з овочами, м'ясом, рибою, солодкий, апетитний та надзвичайно смачний — найпопулярніша страва усіх часів і народів — бутерброд.
Приготувати цю страву може будь-хто: і дорослі, і діти. Інгредієнти можна використовувати найрізноманітніші. Смачний бутерброд, приготовлений за гарним рецептом, може замінити сніданок або й навіть обід, якщо немає можливості нормально поїсти.
У цій статті спеціально для Вас були підібрані найкращі рецепти найсмачніших бутербродів. Їх приготування не займе багато часу, а необхідні інгредієнти, як правило, завжди під рукою. Традиційно для приготування бутербродів використовуються: хліб, батон, масло, ковбаса, сир, м'ясо, риба, різноманітні овочі тощо.
Бутерброди з морквою
Тисяча і один бутерброд - рецепти бутербродів для будь-якого випадку.
Інгредієнти
Хліб | 4 скибочки |
Морква | 2 шт. |
Цибулина | 1 шт. |
Яйце куряче | 1 шт. |
Селера | 1 шт. |
Масло ТМ «Рудь» | 50 г |
Оливкова олія | 2 столові ложки |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
- Натерти моркву на середній тертці. Цибулю і селеру подрібнити у блендері. Все це змішати зі спеціями.
- Хліб намазати маслом, зверху покласти морквяну масу.
- Підсмажити з обох боків (спочатку морквою донизу).
Бутерброди з грибами
Інгредієнти
Гриби | 450 г |
Масло «Хуторок Селянський» ТМ «Рудь», оливкова олія | 2 столові ложки |
Цибуля-шалот | 2 штуки |
Подрібнений чебрець | 2 чайні ложки |
Вершковий сир | 0,5 склянки |
Подрібнена петрушка | 1 столова ложка |
Сіль, перець чорний мелений | за смаком |
Хліб | 18 шматочків |
Тертий сир пармезан | 0,25 склянки |
Приготування
- Гриби помити і почистити. Менші залишити цілими, більші перерізати.
- На середньому вогні розтопити 1 столову ложку масла ТМ «Рудь» з 1 столовою ложкою оливкової олії.
- Додати гриби, посолити і смажити протягом 5-8 хвилин, часто помішуючи. Коли вся рідина випарується, викласти гриби на дошку. Дати охолонути, а потім нарізати маленькими шматочками.
- На середньому вогні розтопити 1 столову ложку масла ТМ «Рудь» з 1 столовою ложкою оливкової олії, додати подрібнену цибулю-шалот, чебрець і сіль. Смажити протягом 3 хвилин до золотистого кольору цибулі. Додати гриби і вершковий сир ТМ «Рудь», постійно помішуючи. Додати петрушку, сіль, перець за смаком.
- Шматочки хліба змазати оливковою олією і викласти на деко. Смажити хліб протягом 1-2 хвилин з обох боків.
- Викласти теплу (треба слідкувати, щоб суміш не остигла, тому що бутерброди краще подавати до столу гарячими) грибну суміш на тости. Зверху посипати тертим пармезаном.
Бутерброди «Крок-мадам» (французький рецепт)
Інгредієнти
Хліб | 8 шматочків |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 2 столові ложки |
Шинка | 100 г (8 шматочків) |
Твердий сир | 200 г |
Оливкової олія | 2 столові ложки |
Яйце куряче | 4 шт. |
Приготування
- Шматочки хліба змазати з одного боку маслом ТМ «Рудь».
- На 4 шматочки хліба на сторону, не змазану маслом, викласти по два тоненьких шматочки шинки і сиру.
- Накрити іншими 4 шматочками хліба так, щоб масло було зверху.
- Змазати сковорідку маслом і розігріти на середньому вогні. Викласти бутерброди так, щоб вони не торкалися один до одного. Смажити протягом 5 хвилин з обох сторін.
- Витерти сковорідку, змазати її оливковою олією. Розігріти.
- Розбити 4 яйця (жовтки мають бути цілими). Смажити яєчню на середньому вогні. На кожен бутерброд викласти по одній яєчні.
Смачний гарячий французький бутерброд «Крок-мадам» готовий!
Бутерброди з огірочками
Інгредієнти
Масло «Вологодське» 82,5% ТМ «Рудь» | 3 столові ложки |
Оливкова олія | 1 столова ложка |
Цибуля | 1 шт. |
Сіль, чорний мелений перець, гірчиця, сир грюйер | за смаком |
Хліб | 8 шматочків |
Мариновані огірки | 2 шт. |
Приготування
- Тонко нарізати сир і огірки, цибулю — півкільцями.
- Розтопити на сковорідці масло ТМ «Рудь» і оливкову олію. Додати цибулю. Накривши кришкою, смажити протягом 5 хвилин.
- Зняти кришку і на маленькому вогні смажити близько 20-25 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додати воду.
- Додати сіль і перець.
- Змазати шматочки хліба залишеним маслом. Іншу сторону намазати гірчицею.
- На 4 шматочки хліба викласти цибулю, сир та огірки. Накрити іншими 4 шматочками хліба.
- Смажити бутерброди на малому вогні на сковорідці чи грилі близько 10 хвилин, доки не розплавиться сир.
Бутерброди рибні
Інгредієнти
Хліб | 8 шматочків |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 4 столові ложки |
Консервована риба в олії | 400 г |
Гриби мариновані | 8 шт. |
Сир твердий | 8 шматочків |
Цибуля | 1 шт. |
Огірки мариновані | 2 шт. |
Петрушка, перець червоний мелений і духмяний | за смаком |
Приготування
- Шматочки хліба змазати маслом ТМ «Рудь».
- Нарізати гриби і цибулю.
- Розім'яти рибу і змішати з частиною грибів та цибулі. Додати червоний і духмяний перець.
- Отриманою сумішшю змазати шматочки хліба. Зверху покласти подрібнені огірки і шматочок сиру.
- Помістити бутерброди на змазане маслом деко. Запікати в духовці. Посипати петрушкою.
Бутерброди з шинкою та ананасами
Інгредієнти
Хліб | 4 шматочки |
Масло ТМ «Рудь» | 2 чайні ложки |
Шинка | 4 шматочки |
Ананаси консервовані | 4 шматочки |
Сир твердий | 4 шматочки |
Приготування
- Шматочки хліба намазати маслом ТМ «Рудь».
- Покласти шинку, потім шматочок ананасу, зверху — твердий сир.
- Запікаємо в духовці до тих пір, поки не розплавиться сир.
Бутерброди з бринзою та сметаною
Інгредієнти
Хліб | 4 шматочки |
Масло ТМ «Рудь» | 4 чайні ложки |
Бринза терта | 4 столові ложки |
Сметана 15% ТМ «Рудь» | 4 столові ложки |
Приготування
- Шматочки хліба намазати маслом ТМ «Рудь».
- Посипати бринзою. Намазати сметаною ТМ «Рудь».
- Підсмажити бутерброди в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини при високій температурі.
- Посипати зеленню.