Цвітна капуста в паніровці
НазадОпис страви
Цвітна капуста вражає своєю користю. У її складі немало вітамінів і мікроелементів; на відміну від білокачанної капусти, вона не подразнює слизову шлунково-кишкового тракту.
Способів, як готувати цвітну капусту, багато, але для більшості страв її необхідно бланшувати в окропі або проварити до напівготовності. Суцвіття можна варити, тушкувати, смажити, готувати на парі, грилі, маринувати. Рецепти із цвітної капусти актуальні не тільки в сезон: суцвіття у замороженому вигляді можна використовувати коли завгодно.
Ми пропонуємо кілька варіантів страв із цвітної капусти: суцвіття у клярі і хрусткій паніровці, весняний салат і ситну корисну запіканку.
Цвітна капуста в паніровці
Смажена цвітна капуста в клярі буде ще смачніше, якщо приготувати її в хрусткому клярі.
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г |
Яйця | 2 шт. |
Борошно | 1 ст. л. |
Панірувальні сухарі | 2 ст. л. |
Сіль та спеції | за смаком |
Цвітну капусту відварити у підсоленій воді
Весняний салат із цвітної капусти
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 800 г |
Горох заморожений ТМ «Рудь» | 400 г |
Редис | 2 пучки |
Сметана 15% ТМ «Рудь» | 2 чашки |
Майонез | 1 чашка |
Цибулина | 1 шт. |
Цибуля зелена | 1 пучок |
Суцвіття капусти проварити у воді, додавши сіль, відцідити, охолодити. Те саме зробити з горошком. Викласти у салатник, додати нарізаний маленькими шматочками редис, ріпчасту і зелену цибулю. Заправити салат сумішшю сметани з майонезом.
Цвітна капуста в мультиварці, запечена з горошком і кукурудзою
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г |
Заморожений горох ТМ «Рудь» | 200 г |
Заморожена кукурудза ТМ «Рудь» | 200 г |
Яйця | 3 шт. |
Вершкове масло «Хуторок» ТМ «Рудь» | 50 г |
Сир твердий | 150 г |
Вершки середньої жирності | 150 г |
Зелень | |
Сіль, перець |
Ємність мультиварки змастити маслом. Цвітну капусту, горох і кукурудзу пробланширувати в окропі до п’яти хвилин і перемістити до мультиварки. Зробити заливку з вершків і яєць, додати сіль, перець, зелень, вилити в чашу. Готувати в режимі випікання близько 40 хвилин.
Вегетаріанський рецепт цвітної капусти в клярі
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г |
Молоко соєве (можна брати звичайне) | 1/3 склянки |
Борошно | 150 г |
Сода | на кінчику ч. л. |
Вода | 1/3 склянки |
Перець, сіль, карі | |
Рафінована оливкова олія |
Капусту проварити близько 5 хвилин у підсоленому окропі. Для кляру збити молоко з водою, ввести борошно, додати погашену оцтом соду, сіль, перець, карі. Суцвіття капусти вмочати в кляр і смажити на сковороді в олії рівномірно з кожного боку.