Цвітна капуста в паніровці
НазадОпис страви
Цвітна капуста вражає своєю користю. У її складі немало вітамінів і мікроелементів; на відміну від білокачанної капусти, вона не подразнює слизову шлунково-кишкового тракту.
Способів, як готувати цвітну капусту, багато, але для більшості страв її необхідно бланшувати в окропі або проварити до напівготовності. Суцвіття можна варити, тушкувати, смажити, готувати на парі, грилі, маринувати. Рецепти із цвітної капусти актуальні не тільки в сезон: суцвіття у замороженому вигляді можна використовувати коли завгодно.
Ми пропонуємо кілька варіантів страв із цвітної капусти: суцвіття у клярі і хрусткій паніровці, весняний салат і ситну корисну запіканку.
Цвітна капуста в паніровці
Смажена цвітна капуста в клярі буде ще смачніше, якщо приготувати її в хрусткому клярі.
Інгредієнти
| Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г | 
| Яйця | 2 шт. | 
| Борошно | 1 ст. л. | 
| Панірувальні сухарі | 2 ст. л. | 
| Сіль та спеції | за смаком | 
 Цвітну капусту відварити у підсоленій воді 
Весняний салат із цвітної капусти
Інгредієнти
| Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 800 г | 
| Горох заморожений ТМ «Рудь» | 400 г | 
| Редис | 2 пучки | 
| Сметана 15% ТМ «Рудь» | 2 чашки | 
| Майонез | 1 чашка | 
| Цибулина | 1 шт. | 
| Цибуля зелена | 1 пучок | 
 Суцвіття капусти проварити у воді, додавши сіль, відцідити, охолодити. Те саме зробити з горошком. Викласти у салатник, додати нарізаний маленькими шматочками редис, ріпчасту і зелену цибулю. Заправити салат сумішшю сметани з майонезом.
Цвітна капуста в мультиварці, запечена з горошком і кукурудзою
Інгредієнти
| Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г | 
| Заморожений горох ТМ «Рудь» | 200 г | 
| Заморожена кукурудза ТМ «Рудь» | 200 г | 
| Яйця | 3 шт. | 
| Вершкове масло «Хуторок» ТМ «Рудь» | 50 г | 
| Сир твердий | 150 г | 
| Вершки середньої жирності | 150 г | 
| Зелень | |
| Сіль, перець | 
 Ємність мультиварки змастити маслом. Цвітну капусту, горох і кукурудзу пробланширувати в окропі до п’яти хвилин і перемістити до мультиварки. Зробити заливку з вершків і яєць, додати сіль, перець, зелень, вилити в чашу. Готувати в режимі випікання близько 40 хвилин.
Вегетаріанський рецепт цвітної капусти в клярі
Інгредієнти
| Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г | 
| Молоко соєве (можна брати звичайне) | 1/3 склянки | 
| Борошно | 150 г | 
| Сода | на кінчику ч. л. | 
| Вода | 1/3 склянки | 
| Перець, сіль, карі | |
| Рафінована оливкова олія | 
 Капусту проварити близько 5 хвилин у підсоленому окропі. Для кляру збити молоко з водою, ввести борошно, додати погашену оцтом соду, сіль, перець, карі. Суцвіття капусти вмочати в кляр і смажити на сковороді в олії рівномірно з кожного боку.





