Овочеві яєчні та омлети
НазадОпис страви
Є одна, але вічна
проблема у зайнятих жінок: як зранку
приготувати для родини сніданок,
нафарбуватися, причесатися й стильно
одягнутися. І не запізнитися на роботу.
Все легко вирішиться, якщо взяти на
озброєння кілька видів яєчні або омлету
з овочами, рецепти яких ми пропонуємо.
Хитрість цих рецептів у тому, що при заміні овочів повністю змінюється смак страви. Можна чергувати яєчню й омлет, готувати їх з бринзою, ковбасою, сиром, запікати то в духовці, то на сковорідці. Члени родини й не здогадаються, що це, власне, модифікації однієї й тієї ж страви. Зате всі задоволені!
Яєчня смажена з овочами
Яєчня з овочами прекрасно підходить для сніданку! Це ситно, смачно і корисно!
Інгредієнти
Суміш «Овочі з грибами» ТМ «Рудь» | 400 г |
Яйце куряче | 3 шт. |
Олія | 3—4 ст. л. |
Сіль, перець та прянощі | за смаком |
Приготування
Етап №1
Суміш, не розморожуючи, смажити на розігрітій олії
Етап №2
На пательні в смажених овочах зробити
3 заглибини, вбити в них по одному яйцю і смажити ще
Страву подавати гарячою.
Класичний омлет з замороженими овочами
Інгредієнти
Заморожені овочі | 1 пач. |
Яйце куряче | 3 шт. |
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» | 100–150 мл |
Сіль, перець, зелень | за смаком |
Приготування
Етап №1
Не розморожуючи, викладіть овочі на сковорідку.
Етап №2
Обсмажуйте кілька хвилин.
Етап №3
Накрийте кришкою й готуйте хвилин 7.
Етап №4
Розбийте яйця в окрему миску, додайте молоко, поперчіть і посоліть. Збийте.
Етап №5
Всипте у суміш дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку й т. д.).
Етап №6
Залийте овочі яєчною сумішшю.
Етап №7
Смажте омлет ще хвилин 7–8.
Оскільки приготування омлету з овочами на сковорідці займає до 15 хвилин, то з цим рецептом залишиться додатковий час, який можна витратити на себе.
Сербський сніданок, або омлет з овочами й бринзою (сиром)
Омлет з овочами й бринзою також смажиться на сковорідці. Його родзинка в бринзі й м'якому сирові. Він надає страві особливого пікантного смаку й чудово поєднується з овочами. До оригінального рецепта входить гострий перець чилі, але без нього можна легко обійтися. Тоді омлет буде більш ніжним і дієтичним.
Інгредієнти
Великий червоний болгарський перець | 1 шт. |
Яйце куряче | 3 шт. |
Кабачок невеликий | 1 шт. |
Помідори | 200 г |
Бринза (сир) | 100 г |
Зелень, листя базиліку | за смаком |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Етап №1
Налити олію в сковорідку, прогріти й обсмажити нарізаний кубиками болгарський перець.
Етап №2
На такі ж кубики нарізати кабачок й обсмажити разом з перцем.
Етап №3
Додати порізані помідори й ще трохи обсмажити.
Етап №4
Розбити яйця, додати до них бринзу, посолити й поперчити за смаком.
Етап №5
Суміш збити. Потім вилити її на сковорідку так, щоб вона покрила всі овочі.
Етап №6
Накрити сковорідку кришкою й смажити омлет з овочами й бринзою на невеликому вогні.
Етап №7
Готовий омлет посипати зеленню й базиліком.
Такий вид омлету більш ситний, ніж просто з овочами. А поєднання яскраво-червоного перцю, помідора й насиченої зелені базиліку надає цій страві чудового зовнішнього вигляду.
Омлет з овочами, куркою й сиром, приготовлений у духовці
Якщо набридло їсти смажені яйця або лікарі рекомендують змінити раціон харчування, то можна приготувати омлет у духовці. А щоб страва була ситною, додамо в неї, крім овочів, ніжне куряче філе й твердий сир.
Інгредієнти
Куряче м'ясо без кісточок | 100–150 г |
Яйце куряче | 2 шт. |
Помідори | 1–2 шт. |
Болгарський перець | 1 шт. |
Твердий сир | 100 г |
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» | 100 мл |
Зелень петрушки, кропу | за смаком |
Сіль | за смаком |
Приготування
Етап №1
Куряче м'ясо (найкраще грудинку) миємо, злегка підсушуємо й ріжемо на тоненькі скибочки.
Етап №2
Викладаємо його на сковорідку з розігрітою олією й смажимо, доки не утвориться золотиста скоринка.
Етап №3
Чистимо й ріжемо на невеликі шматочки болгарський перець. Додаємо його до м'яса, що смажиться.
Етап №4
Нарізаємо помідори.
Етап №5
Збиваємо яйця з молоком, додаємо сіль.
Етап №6
Перекладаємо м'ясо й перець зі сковорідки в жаростійку посудину, додаємо помідори, заливаємо збитою сумішшю, рівномірно посипаємо тертим сиром.
Етап №7
Ставимо в духовку й запікаємо. В середньому це займає 12–15 хвилин.
Перед подачею посипаємо зеленню. Хоча є й інший варіант: зелень можна додати в суміш молока з яйцями. Тоді вона вже буде не зверху, а всередині.
Якщо не бажаєте займатися м'ясом, то його можна замінити на ковбасу й сир.
Яєчня з овочами, ковбасою й сиром
Цей рецепт розрахований на використання заморожених сумішей. За їх розмаїття завжди є можливість вибрати потрібний набір овочів.
Інгредієнти
Суміш овочева ТМ «Рудь» | 400 г |
Яйце куряче | 3 шт. |
Ковбаса варено-копчена | 70 г |
Сир твердий | 70 г |
Олія | 3–4 ст. л. |
Сіль, перець і прянощі | за смаком |
Приготування
Етап №1
Овочеву суміш з пакета відразу висипаємо на сковорідку. Попередньо розморожувати її не потрібно.
Етап №2
Обсмажуємо овочі близько 7 хвилин, додавши приправи.
Етап №3
За хвилину до готовності суміші кладемо на сковорідку кілька шматочків ковбаси й обсмажуємо з однієї сторони.
Етап №4
В овочах, що смажаться, робимо три заглиблення.
Етап №5
Перевертаємо ковбасу.
Етап №6
Вбиваємо у зроблені «отвори» яйця, стараючись не пошкодити жовток.
Етап №7
Посипаємо всі інгредієнти тертим сиром.
Етап №8
Доводимо до готовності на середньому вогні, накривши кришкою.
Етап №9
Перед подачею можна посипати зеленню.
Якщо немає ковбаси, то можна використовувати бекон. Тоді в нас вийде яєчня з овочами й беконом, що теж дуже смачно.