Закуски з листкового тіста
НазадОпис страви
Закуски — те, без чого не буває святкового столу. Їх можна зробити різними за формою, видом, додати будь-яку начинку і т. д. Цікавими вони вийдуть із листкового тіста та сиру. Ви можете приготувати прості та смачні страви за нашими рецептами, а можете «покреативити» і придумати варіанти зі своїми начинками.
Листковий пиріг із сиром
Ароматний і пишний, листковий пиріг із сиром чудово доповнить ваш стіл. До того ж він добре підходить до чаю. Крім сиру, до начинки можна додати інші інгредієнти, які зумовлять нові відтінки смаку. Такий пиріг можна подавати гарячим або дати йому охолонути до кімнатної температури.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 500 г |
Яєчний жовток | 1 шт. |
Масло вершкове ТМ «Рудь» | 15 г |
Яйце куряче | 1 шт. |
Сир твердий | 350 г |
Приготування
Етап №1
Найперше потрібно розморозити тісто так, як вказано на упаковці. Віничком збиваємо яйце. Натираємо твердий сир. Бажано використовувати велику тертку. Далі до сиру вливаємо яйце, добре перемішуємо. Додаємо сіль і перець за смаком. Начинка готова.
Етап №2
Наступний етап — підготовка форми. Попередньо увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Беремо тісто і розподіляємо його на дві частини: одна повинна бути трохи більшою за другу. Добре змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо більшу частину, залишаючи невисокі бортики. Заливаємо всередину начинку. Обережно накриваємо пиріг другою частиною тіста і добре защипуємо краї.
Етап №3
Далі робимо кілька проколів виделкою і відправляємо в духовку. Випікаємо до готовності.
Рулетики із сиром
Якщо вам потрібна швидка і смачна закуска, ці рулетики — саме те! Готувати їх просто. До того ж у них всього чотири інгредієнти, тому вони дуже бюджетні.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 300 г |
Сир плавлений (скибочками) | 350 г |
Шинка | 150 г |
Масло вершкове ТМ «Рудь» | 10 г |
Зелень | за смаком |
Приготування
Етап №1
Поки розморожується тісто, поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
Етап №2
Далі беремо тісто і починаємо розкачувати його до товщини 4–5 мм. Наступний крок — викладаємо наші інгредієнти. Спочатку кладемо шматочок сиру, потім шинку. Посипаємо все зеленню і загортаємо в щільний рулетик. Розрізаємо його на невеликі частини.
Етап №3
Змащуємо деко олією і викладаємо на нього рулетики. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо 20 хвилин.
Косички із сиром
Випічка з листкового тіста — завжди смачно і дуже зручно. Цей варіант закуски можна представити гостям як в солоному, так і в солодкому варіанті, додавши замість зелені, наприклад, консервовані персики.
Інгредієнти
Тісто листково-дріжджове ТМ «Рудь» | 400 г |
Куряче яйце | 1 шт. |
Сир кисломолочний ТМ «Рудь» | 400 г |
Сіль, перець | за смаком |
Зелень | за смаком |
Приготування
Етап №1
Перший етап — розморожування тіста і прогрівання духовки до 180 градусів. Далі беремо сир і протираємо його через сито. Розтираємо з яйцем і додаємо сіль, перець і зелень.
Етап №2
Готуємо тісто. Розрізаємо його на дві частини. У нас вийде дві косички. Розгортаємо і розкачуємо. Умовно розділяємо тісто на три частини. Ліву та праву частину ріжемо смужками навскіс, залишаючи між порізами 1,5–2 см.
Етап №3
Викладаємо в середню частину начинку. Далі обережно по черзі загортаємо кожну смужку тіста так, щоб вийшла косичка. Повторюємо все те ж саме з другою косичкою.
Етап №4
Викладаємо косички на деко, застелене фольгою або папером для випічки. Ставимо в духовку на 30 хвилин. Для того, щоб у косичок була золота скоринка, перед тим, як ставити в духовку, змастіть верх яйцем.
Смачного!