Наполеонівські плани: торт «Наполеон»
НазадОпис страви
Якщо ви запитаєте в себе, чого б хотілося на десерт, що вам перше прийде у голову? Звісно ж, торт! Навіть ті, хто не вважає себе шанувальником мучного та солодкого, куштували торти різних видів. Один з найбільш знаменитих своєю м’якістю та ніжністю смаку це торт «Наполеон». Напевно, не дарма його назвали іменем великого генерала — загарбника мільйонів. Класичний торт «Наполеон» підкорив мільйони любителів солодкого, і ця перемога цілком та повністю заслужена.
Торт «Наполеон»
Існує багато різноманітних варіацій приготування цього торта. А готове тісто робить процес ще більш швидким та приємним. Однак залишаються все ж прихильники того, аби усі компоненти були домашніми. Необхідно відмітити, що тонкі й ніжні коржі, котрі легко просочуються кремом, — особливість «Наполеону». Тому торт готується із використанням листкового тіста. Воно легке і тонке за структурою, добре пропускає крем і допомагає добитися бажаної ніжності десерту.
Інгредієнти
Борошно пшеничне | 1,8 кг |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 600 г |
Вода | 200 мл |
Сіль | ½ ч. л. |
Молоко 2,6 % ТМ «Рудь» | 2,5 л |
Цукор | 500 г |
Яйце куряче | 5 шт. |
Ванілін | 10 г |
Приготування
Етап №1
Як і будь-який інший торт, готувати «Наполеон» починаємо з коржів. Щоб вони вийшли «правильними», обов’язково потрібно дотримуватися описаної послідовності.
Етап №2
1,5 кг борошна висипте на робочу поверхню. Викладіть на нього 500 г масла, порізаного на шматочки. Злегка змішайте. Це буде основа для тіста. Викладіть масу гіркою.
Етап №3
Воду кімнатної температури необхідно змішати з сіллю до повного розчинення кристалів.
Етап №4
Далі — повільно й поступово вилити цю воду в центр гірки з борошна і масла, після чого ретельно перемішати і замісити тісто з однорідною структурою, не допускаючи виникнення грудочок.
Етап №5
Тісто треба розділити на 9 шматків, після чого розкачати коржі, посипані борошном. І помістити в духовку випікатися при 180 градусах. Випічка має тривати від 15 до 20 хвилин.
Етап №6
Наступний крок — приготування крему. Для цього необхідно 2,5 літри молока поставити на вогонь. Доки воно доходить до кипіння, слід ретельно збити яйця і цукор до утворення піни. Додати у збиті яйця рештки борошна й отриману суміш поступово ввести в молоко. Добитися повної однорідності маси, і, як результат, — правильно звареного крему. Усю масу необхідно довести до кипіння й вимкнути, як тільки з’являться перші бульбашки. У гарячий крем додати 100 г масла та ванілін.
Етап №7
Помістіть перший корж на окреме блюдо і щедро змастіть його кремом. Зверху накрийте його новим коржем і знову змастіть. Повторюйте, доки не закінчаться компоненти. Добре змащуйте також і боки, бо коржі мають гарно просочитися. Зверху торт можна прикрасити крихтами з коржа, печивом чи ягодами.