Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Пляцок з вишнями

Готуємо пляцок з вишнями

Назад

Опис страви

Жодне свято в Західній Україні не обходиться без традиційних місцевих ласощів – пляцка з вишнями, яблуками, маком, горіхами і сухофруктами. За цією незвичайною назвою криються всілякі торти, кекси і пироги з найрізноманітнішого тіста, які об'єднує кілька особливостей: пляцки випікаються на великих деках, а потім розділяються на порційні частини; вони складаються з такої кількості шарів, щоб висота готового виробу не поміщалася в широко відкритий рот. Пропонуємо вам кілька нескладних рецептів пляцків з вишнею, які стануть гідною прикрасою вашого святкового столу.

Пляцок з вишнями та маком

Жодне свято в Західній Україні не обходиться без традиційних місцевих ласощів – пляцка з вишнями, яблуками, маком, горіхами і сухофруктами.

Готуємо пляцок з вишнямиТорти
Складно Обід

Інгредієнти

Цукор 2 склянки
Яйця 10 шт.
Маргарин 250 г
Сметана 15% ТМ «Рудь» 4 ст. л.
Борошно 500 г
Розпушувач 1 пакетик
Мак 1 склянка
Крохмал 1 ст. л.
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 0,5 л
Вершкове масло «Хуторок» ТМ «Рудь» 200 г
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Пляцок з вишнями та маком

Приготування

Чудовий варіант типового галицького пляцка з вишнями можна приготувати за наступним рецептом. Для тіста 1 скл. цукру розітріть з 9 жовтками, додайте 250 г розтопленого маргарину, 4 ст. л. сметани ТМ «Рудь» і суміш 400 г борошна і 1 пакетика розпушувача. Отримане тісто розділіть на 4 частини і розкачайте коржі.

Один корж запікаємо без начинки. Ще два випікаємо з вишневим прошарком, для чого на тісто викладаємо вишні та заливаємо збитими з цукром білками. Останній корж доповнюємо маковою начинкою (1 скл. відвареного маку перемолоти і змішати з 1 ст. л. крохмалю) і заливаємо збитими білками.

З отриманих коржів і заварного крему (0,5 л молока, 1 скл. цукру, 3 ст. л. борошна, 1 яйце і 200 г вершкового масла) збираємо пляцок з вишнею (шар з вишнями, шар з маком, шар з вишнями і порожній корж) і даємо йому добре просочитися.

Сирний пляцок з вишнями

Надзвичайно смачним і ситним вийде пляцок з вишнею, приготований з сирним кремом.

120 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Вишні ТМ «Рудь» 200 г
Яйця 7 шт.
Цукор 350 г
Розпушувач 1 пакетик
Какао 2 ст. л.
Сир 9% ТМ «Рудь» 600 г
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» 150 г
Крохмал 1 ст. л.
Борошно 400 г
Спред ТМ «Рудь» 250 г
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Фермерський»
Масло
«Хуторок Фермерський»
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
Сирний пляцок з вишнями

Тісто:

  • спред – 250 г
  • борошно – 400 г
  • жовтки – 4 шт.
  • цукор – 100 г
  • розпушувач – 1 п.
  • какао – 2 ст. л.

Крем:

  • сир – 600 г
  • цукор – 150 г
  • масло вершкове – 150 г
  • яйце – 3 шт.
  • крохмаль – 1 ст. л.
  • вишня – 200 г
  • цукор – 100 г
  • білки – 4 шт.

Приготування

Розм'якшений спред збити з жовтками, цукром і розпушувачем, відкласти 1/3 частину і в решту додати какао. З обох частин маси замісити досить густе тісто і помістити його в холодильник. Сир перетерти крізь сито і з'єднати з розтопленим маслом, збитими яйцями і сухими компонентами, ретельно вимішати.

У форму для запікання викладаємо світле тісто, зверху сирну масу, натерте на великій тертці темне тісто, вишні, заливаємо збитим з цукром білком і ще раз шаром натертого темного тіста. Отриману масу випікаємо в духовці до готовності й прикрашаємо пляцок з вишнею за власним смаком.

Бісквітний пляцок «Сакура»

120 хвилин Складно Обід

Інгредієнти

Цукор 350 г
Какао 1 ст. л.
Розпушувач 5 ч. л.
Борошно 10 ст. л.
Яйця 10 шт.
Сік вишні 250 мл
Масло «Вологодське» 82,5% ТМ «Рудь» 150 г
Йогурт ТМ «Рудь» 300 мл
Продукти, потрібні для приготування
«Забава» полуниця, 500 г
Молочні продукти йогурт
«Забава» полуниця
Бісквітний пляцок «Сакура»

Приготування

Якщо у вас планується урочистий прийом гостей, приготуйте бісквітний пляцок з вишнями «Сакура». Оригінальний зовнішній вигляд десерту досягається за рахунок комбінації коржів, крему і фруктових рулетиків. Бісквітне тісто готуйте за принципом 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача і 1 ст. л. борошна на 1 яйце.

Для пляцка з вишнею вам знадобиться два коржі, приготовані з 6 яєць. Розділіть білки і жовтки, білки збийте в щільну піну з половиною цукру, а жовтки розітріть до білизни з цукром. З'єднайте обидві маси, додайте 1 ст. л. какао і поступово вводьте суміш борошна і розпушувача. Отримане тісто розділіть на дві частини і запікайте в духовці при 180 0C. Замісіть ще одну порцію тіста на 4 яйця, розділіть на 3 частини і запікайте 10-15 хв. Отримані тонкі коржі відразу ж скрутіть в нещільні рулети.

Поки тісто холоне, приготуйте крем. Для промазування рулетів знадобиться заварний крем:

  • 250 мл вишневого соку
  • 1 пакет заварного крему
  • 150 г масла

Розведіть сухий крем у склянці соку, нагрівайте на повільному вогні, поки крем не загусне, дайте трохи охолонути і збийте з м'яким маслом. Отриманою масою змастіть рулети, викладіть на край ряд вишень без кісточок і щільно скрутіть.

Для остаточного «збору» вам знадобиться ще один крем:

  • 300 мл йогурту
  • 200 мл вершків
  • 100 г цукру
  • 15 г желатину.

Розпущений у 4 ст. л. води желатин додайте в суміш збитих вершків, йогурту та цукру і добре розмішайте. У роз'ємну форму покладіть один корж бісквіту, зверху викладіть рулетики, залийте отриманим кремом і накрийте другим коржем. За бажання прикрасьте пляцок з вишнями розтопленим шоколадом або збитими вершками і помістіть на холод для застигання на кілька годин.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.