Десерт «Пташине молоко» вдома
НазадОпис страви
Всього кілька десятиліть тому торт «Пташине молоко», рецепт якого був запатентований московськими кондитерами і довгий час тримався в строгому секреті, користувався шаленою популярністю. Дорослі та діти із задоволенням ласували повітряним суфле, покритим товстим шаром дуже смачної глазурі. Сучасні кондитерські фабрики пропонують великий асортимент цукерок а-ля «Пташине молоко» і різні варіації тортів, однак ніщо не зрівняється зі смаком домашніх ласощів. Далі ви дізнаєтеся, як приготувати торт «Пташине молоко» в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.
«ПТАШИНЕ МОЛОКО» ЗА ГОСТОМ
Дізнайтеся, як приготувати пташине молоко в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.
Інгредієнти
Для коржа | |
Масло «Хуторок селянський», 73,0 % | 50 г |
Цукрова пудра | 50 г |
Яйця | 1 шт. |
Борошно | 140 г |
Для суфле та глазурі | |
Масло «Хуторок селянський», 73,0 % | |
Згущене молоко | 150 г |
Цукор | 180 г |
Желатин | 20 г |
Яйце (білок) | 3 шт. |
Лимона кислота | на кінчику ножа |
Приготування
Приготування торта «Пташине молоко» розпочинається із коржа. Найкраще ніжне суфле поєднується з бісквітним та пісочним тістом. У кожної господині, напевно, є перевірений рецепт приготування бісквіта , а пісочний корж можна зробити таким чином:
- вершкове масло збити з цукровою пудрою;
- в отриману масу вбити яйце і збити до однорідного стану;
- поступово додати борошно і ретельно вимісити тісто.
Отриману масу випікати тонким шаром на пергаментному папері протягом 10 хвилин у розігрітій до 200 °C духовці. Готовий корж обрізати за розмірами рознімної форми, яка знадобиться для «збору» і застигання торта.
Для успішного приготування суфле беруться продукти кімнатної температури та охолоджені яєчні білки. Приступаючи до процесу, попередньо замочіть желатин у невеликій кількості води і залиште набухати.
Візьміть розм'якшене вершкове масло і збийте міксером на високій швидкості. До отриманої маси поступово додайте згущене молоко, не перестаючи збивати вершковий крем, — щоб консистенція була однорідною.
В окремому посуді збийте яєчні білки до стану густої білої піни. Для отримання більш щільної яєчної маси додайте дрібку лимонної кислоти.
Набряклий у воді желатин поставте на повільний вогонь і додайте цукор. Постійно помішуйте суміш до повного розчинення цукру і желатину. Не доводячи до кипіння, зніміть рідину з вогню і трохи остудіть.
Повільно збиваючи білкову піну, поступово введіть теплу желатинову масу і вершковий крем. Отримане суфле залийте в підготовлену заздалегідь форму з коржем тіста на дні й залиште в холодильнику до повного застигання.
Тепер приготуйте шоколадну глазур. Для цього розтопіть 150 г чорного шоколаду і додайте 50 г вершкового масла. Отриману суміш рівномірно нанесіть на поверхню готового торта і дайте їй застигнути. Порадувати маленьких любителів солодощів можна також цукерками «Пташине молоко», рецепт приготування яких аналогічний приготуванню суфле.