Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Всього кілька десятиліть тому торт «Пташине молоко», рецепт якого був запатентований московськими кондитерами і довгий час тримався в строгому секреті, користувався шаленою популярністю. Дорослі та діти із задоволенням ласували повітряним суфле, покритим товстим шаром дуже смачної глазурі. Сучасні кондитерські фабрики пропонують великий асортимент цукерок а-ля «Пташине молоко» і різні варіації тортів, однак ніщо не зрівняється зі смаком домашніх ласощів. Далі ви дізнаєтеся, як приготувати торт «Пташине молоко» в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.

«ПТАШИНЕ МОЛОКО» ЗА ГОСТОМ

Дізнайтеся, як приготувати пташине молоко в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.

Пташине молокоТорти
Легко Обід

Інгредієнти

Для коржа
Масло «Хуторок селянський», 73,0 % 50 г
Цукрова пудра 50 г
Яйця 1 шт.
Борошно 140 г
Для суфле та глазурі
Масло «Хуторок селянський», 73,0 %
Згущене молоко 150 г
Цукор 180 г
Желатин 20 г
Яйце (білок) 3 шт.
Лимона кислота на кінчику ножа
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»

Приготування

Приготування торта «Пташине молоко» розпочинається із коржа. Найкраще ніжне суфле поєднується з бісквітним та пісочним тістом. У кожної господині, напевно, є перевірений рецепт приготування бісквіта , а пісочний корж можна зробити таким чином:

  • вершкове масло збити з цукровою пудрою;
  • в отриману масу вбити яйце і збити до однорідного стану;
  • поступово додати борошно і ретельно вимісити тісто.

Отриману масу випікати тонким шаром на пергаментному папері протягом 10 хвилин у розігрітій до 200 °C духовці. Готовий корж обрізати за розмірами рознімної форми, яка знадобиться для «збору» і застигання торта.

Для успішного приготування суфле беруться продукти кімнатної температури та охолоджені яєчні білки. Приступаючи до процесу, попередньо замочіть желатин у невеликій кількості води і залиште набухати.

Візьміть розм'якшене вершкове масло і збийте міксером на високій швидкості. До отриманої маси поступово додайте згущене молоко, не перестаючи збивати вершковий крем, — щоб консистенція була однорідною.

В окремому посуді збийте яєчні білки до стану густої білої піни. Для отримання більш щільної яєчної маси додайте дрібку лимонної кислоти.

Набряклий у воді желатин поставте на повільний вогонь і додайте цукор. Постійно помішуйте суміш до повного розчинення цукру і желатину. Не доводячи до кипіння, зніміть рідину з вогню і трохи остудіть.

Повільно збиваючи білкову піну, поступово введіть теплу желатинову масу і вершковий крем. Отримане суфле залийте в підготовлену заздалегідь форму з коржем тіста на дні й залиште в холодильнику до повного застигання.

Тепер приготуйте шоколадну глазур. Для цього розтопіть 150 г чорного шоколаду і додайте 50 г вершкового масла. Отриману суміш рівномірно нанесіть на поверхню готового торта і дайте їй застигнути. Порадувати маленьких любителів солодощів можна також цукерками «Пташине молоко», рецепт приготування яких аналогічний приготуванню суфле.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Вихід
Ксюша Лозоватая
150 грамм лимонной кислоты?
08 березня, 2019
logo-rud
Вихід
Компанія «Рудь»
Спасибо за комментарий, Ксения! На этапе взбивания белков, рекомендуем добавить щепотку лимонной кислоты, для получения более плотной яичной массы.
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.