Простий рецепт шоколадного торта
НазадОпис страви
Приготувати торт-сюрприз для улюбленої сім’ї не складно, достатньо спекти смачний бісквіт, зробити крем і шоколадну глазур. Продукти, необхідні для приготування шоколадного торта, знайдуться практично в кожному будинку. Ніжний, повітряний шоколадний бісквіт не залишить байдужими Вас і Вашу родину.
Смачний шоколадно-бісквітний торт з кремом
Приготувати торт-сюрприз для улюбленої сім’ї не складно, достатньо спекти смачний бісквіт, зробити крем і шоколадну глазур.
Інгредієнти
Яйця | 4 шт. |
Борошно | 500 г |
Цукор | 3,5 склянки |
Сода | 1,5 ч.л. |
Розпушувач | 1,5 ч.л. |
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» | 2,5 склянки |
Олія | 0,5 склянки |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Какао | 6 ст.л. |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 250 г |
Інгредієнти для бісквіта:
- Яйця - 2 шт;
- Борошно - 2 склянки;
- Цукор - 2 склянки;
- Сода - 1,5 ч.л;
- Розпушувач для тіста - 1,5 ч.л;
- Молоко - 1 склянка;
- Олія - 0,5 склянки;
- Ванільний цукор - 1 пакетик;
- Крутий окріп - 1 склянка;
- Какао - 5 ст.л.
Інгредієнти для заварного крему:
- Борошно - 2 ст.л;
- Яйця - 2 шт;
- Цукор - 1 склянка;
- Молоко - 1 склянка;
- Вершкове масло - 200 грам.
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
- Борошно - 1 ст.л;
- Какао - 2 ч.л;
- Цукор - 4 ст.л;
- Вершкове масло - 50 грам.
- Молоко - 3 ст.л.
Приготування:
Прогрійте духовку. Також слід заздалегідь приготувати форму для випічки. На дно форми застелити пергаментний папір. Якщо використовується силіконова форма для випічки, то цього робити не потрібно.
Яйця збити з цукром за допомогою міксера до утворення невеликої піни. До отриманої маси додати молоко кімнатної температури та олію. В окремому посуді змішати такі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач для тіста, соду, какао та ванільний цукор. У яєчно-масляну суміш потроху додавати сухі інгредієнти, продовжуючи всі разом збивати. До готового тіста додаємо склянку крутого окропу і відразу ж все ретельно перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки. Відправляємо бісквіт приблизно на 50 хвилин у духовку розігріту до 180°C. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.
Тим часом, поки випікається бісквіт, можна приготувати крем. До шоколадного бісквіту на окропі підійде будь-який крем. Дуже смачним він буде як із сметанним кремом, так і з заварним.
У невеликій каструлі змішати яйця, цукор, борошно і молоко. Суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, як тільки суміш починає густіти, вимкнути і зняти з плити. Коли маса охолоне, додати заздалегідь розм’якшене вершкове масло та все збити міксером. Крем поставити в холодильник на 20 хвилин. У невеликій каструлі змішати яйця, цукор, борошно і молоко. Суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, як тільки суміш починає густіти, вимкнути і зняти з плити. Коли маса охолоне, додати заздалегідь розм’якшене вершкове масло та все збити міксером. Крем поставити в холодильник на 20 хвилин.
Приготування шоколадної глазурі. Какао, цукор, молоко і борошно змішати в каструлі і поставити на маленький вогонь. Як тільки глазур закипить, знімаємо з вогню і додаємо шматочок масла. Добре розмішуємо нашу глазур до повного розчинення масла.
Оформлення торта. Остиглий шоколадний бісквіт розрізаємо на три коржі. Кожен корж промазуємо заварним кремом. Верхній корж заливаємо гарячою глазур’ю. За бажанням, боки торта можна обсипати горіхами.