Домашній торт з вишнями
НазадОпис страви
Сезон свіжих ягід і фруктів змушує більшість господинь згадувати рецепти улюблених десертів своєї сім'ї – пирогів і тортів з вишнею, полуницею та іншими апетитними начинками. Велика кількість соковитих ягід перетворює традиційну випічку в ще ніжніші й ароматніші десерти, які припадають до душі ласунам, а також допомагають поповнити запас вітамінів. Пропонуємо збагатити домашню скарбничку рецептами популярного шоколадного торта з вишнями, чізкейка, і варіаціями на фруктово-бісквітну тему.
Шоколадний торт з вишнями
Пропонуємо збагатити домашню скарбничку рецептами популярного шоколадного торта з вишнями, чізкейка, і варіаціями на фруктово-бісквітну тему.
Інгредієнти
Яйця | 3 шт. |
Борошно | 150 г |
Розпушувач | 2 ч. л. |
Какао | 2 ст. л |
Цукор | 250 г |
Масло «Вологодське» | 100 г |
Вишні ТМ «Рудь» | 300 г |
Коньяк | 50 мл |
Коньяк | 0,5 л |
Вершки | 150 г |
Цукрова пудра | за смаком |
Приготування
Білки відокремте від жовтків, окремо збийте з рівними порціями цукру. Змішайте сухі компоненти, додайте розм'якшене масло і ретельно розітріть. До масляної маси влийте спочатку жовтки, доведіть до однорідності, а потім додайте білкову масу і акуратно перемішайте. Отримане тісто викладіть в підготовлену форму і запікайте 20–25 хв при температурі 180 градусів.
Поки корж випікається, підготуйте начинку: вишні пересипте цукром і дайте пустити сік, потім проваріть пару хв. Вийміть ягоди і змішайте з порцією коньяку, а сироп варіть до легкого загусання. Через 7–10 хв злийте коньяк у сироп.
Попередньо охолоджені вершки добре збийте з цукровою пудрою і ваніллю до утворення густої, стійкої маси.
На завершальному етапі приготування шоколадного торта з вишнями готовий корж розділіть навпіл, просочіть сиропом, рясно промажте нижній корж збитими вершками і викладіть «п'яну» вишню. Накрийте другою половинкою, добре обмажте залишками крему верх і боки та прикрасьте тертим чорним шоколадом.
Торт з вишнею «Полінниця»
Інгредієнти
Сметана 21% ТМ «Рудь» | 1 кг |
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» | 250 г |
Борошно | 450 г |
Цукор | 350 г |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Цукрова пудра | 250 г |
Вишні | 1 кг |
Приготування
Розсипчасте пісочне тісто й ароматна вишнева начинка в поєднанні з незвичайною «конструкцією» цього торта з вишнями гарантує йому успіх, а вам похвалу ваших кондитерських здібностей. Візьміть 1 кг вишні без кісточок і пересипте 150 г цукру, дайте постояти близько півгодини і злийте сік, що утворився.
- Для тіста візьміть:
- 200 г сметани
- 250 г масла
- 450 г борошна
- 200 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача .
Розм'якшене масло ретельно розітріть з цукром, додайте змішану з розпушувачем сметану і перемішайте до однорідності. Поступово вводьте борошно і вимішуйте, щоб в результаті вийшло м'яке тісто. Відправте його «відпочити» на годину в холодильник, після чого розділіть на 15 рівних частин, розкачайте кожну прямокутником приблизно 20х7 см. Посередині кожного шару тіста акуратним рядком викладіть вишні, ретельно защипніть краї і розкладіть сформовані «поліна» на деко. Випікайте 15–20 хв у духовці при 200 градусах.
У цей час для крему збийте 800 г сметани і 250 г цукрової пудри. Готові «колоди» викладаємо на фольгу, формуючи пірамідку за принципом 5-4-3-2-1 і рясно перемащуючи сметанним кремом. За бажанням прикрасьте торт кокосовою стружкою або тертим шоколадом, поставте застигати і просочуватися на 12 год в холодильник.
Сирний торт з вишнею
Інгредієнти
Яйця | 2 шт. |
Борошно | 2 ст. л |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Цукор | 300 г |
Какао | 1 ст. л. |
Сир 9% ТМ «Рудь» | 400 г |
Сметана 15% ТМ «Рудь» | 400 г |
Цукрова пудра | 250 г |
Вишні | 1 кг |
Приготування
Особливо актуальний в спекотний літній день буде сирний торт з вишнею, рецепт якого передбачає вживання його в охолодженому вигляді. Основу торта становить бісквіт, для приготування якого потрібні:
— 2 яйця
— 2 ст. л. борошна
— 1 ч.л. розпушувача
— 3 ст. л. цукру
— 1 ст. л. какао
Ретельно збийте яйця з цукром до збільшення об'єму в 1,5 - 2 рази. Змішайте інші сухі компоненти і додайте до яєчної маси, акуратно перемішуючи. Отримане тісто викладіть у змащену форму і випікайте 20-25 хв.
Для прикраси торта візьміть свіжі ягоди, а в зимовий час скористайтеся замороженими вишнями від ТМ «Рудь». Приготуйте сироп з 1 ст. окропу і 100 г цукру, залийте ягоди і дайте настоятися 2-3 години.
У цей час підготуйте крем: візьміть по 400 г сиру і сметани, збийте з 150 г цукру. 10 г желатину замочіть в 100 мл води і розтопіть його, поступово вливайте в сирну масу. У роз'ємну форму викладіть бісквіт, зверху помістіть шар крему і акуратно викладіть вишні. Завершальний штрих - залийте вишню швидко фруктовим желе, що швидко застигає, і відправте в холодильник.
Бісквітний торт з вишнями, полуницею і ківі
Інгредієнти
Сметана | 400 г |
Вершки | 200 мл |
Сир | 400 г |
Желатин | 10 г |
Полуниця ТМ «Рудь» та Вишні ТМ «Рудь» | 150 г |
Приготування
Особливо актуальним у спекотний літній день буде сирний торт з вишнею, рецепт якого передбачає вживання його в охолодженому вигляді. Основу торта становить бісквіт, для приготування якого потрібні:
- 2 яйця
- 2 ст. л. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. л. цукру
- 1 ст. л. какао
Ретельно збийте яйця з цукром до збільшення об'єму в 1,5–2 рази. Змішайте інші сухі компоненти і додайте до яєчної маси, акуратно перемішуючи. Отримане тісто викладіть у змащену форму і випікайте 20–25 хв.
Щоб прикрасити торт, візьміть свіжі ягоди, а в зимовий час скористайтеся замороженими вишнями від ТМ «Рудь» . Приготуйте сироп з 1 склянки окропу і 100 г цукру, залийте ягоди і дайте настоятися 2–3 години.
У цей час підготуйте крем: візьміть по 400 г сиру і сметани, збийте з 150 г цукру. 10 г желатину замочіть в 100 мл води і розтопіть його, поступово вливайте в сирну масу. У роз'ємну форму викладіть бісквіт, зверху зробіть шар крему і акуратно викладіть вишні. Завершальний штрих – залийте вишню фруктовим желе, що швидко застигає, і поставте торт у холодильник.