Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Жовтогарячий гарбуз — це не тільки поживна каша та ніжний крем-суп, але й пухкі гарбузові кекси. М’які й надзвичайно ароматні, вони здатні осяяти й найпохмуріший день. А в поєднанні з кулькою нашого освіжного морозива — це вишукана композиція, що дарує насичений солодкий смак і заряджає настроєм.

Для приготування кексів вибирайте гарбуз яскравого помаранчевого кольору, адже він — найсолодший.

Аби випічка щоразу набувала нових відтінків смаку, до складу тіста можна додавати родзинки, горіхи, сушену журавлину або цукати. Верхівки кексів зазвичай прикрашають гарбузовим насінням, збитими вершками чи шоколадною помадкою.

Почастуйте апетитними гарбузовими кексами рідних — затишне домашнє чаювання наповнить ваш день теплом і гармонією.

Ароматні кекси з гарбузом та морозивом

Готові кекси не мають вираженого присмаку гарбуза — прекрасний варіант для тих, хто не надто полюбляє страви з нього. А якщо приправити тісто ще й апельсиновою цедрою, запах цитрусових заполонить ваш дім, надійно маскуючи той самий «таємний» і такий корисний інгредієнт.

гарбузові кексиВипічка
Легко Обід

Інгредієнти

М’якуш гарбуза 250 г
Борошно пшеничне 300 г
Вершкове масло «Хуторок селянський», 73 % 150 г
Цукор 170 г
Яйця 2 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 60 мл
Ванільний цукор 2 ч. л.
Розпушувач 2 ч. л.
Апельсини 2 шт.
Сода ½ ч. л.
Сіль дрібка
Морозиво «Ескімос» ТМ «Рудь» 200 г
Гарбузове насіння за бажанням
М’ята гілочка
Продукти, потрібні для приготування
«Ескімос» 0,45 кг
Морозиво вагове
«Ескімос»
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Ароматні кекси з гарбузом та морозивом

Приготування

1. Запікаємо м’якуш гарбуза в духовці протягом години за температури 200 °C.

Нарізаємо шматочками, подрібнюємо в блендері до стану пюре.

2. У глибокій посудині перемішуємо до однорідності гарбузове пюре та яйця.

3. Розтоплюємо та охолоджуємо вершкове масло. Додаємо до гарбузового пюре разом із молоком.

4. В окрему миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач, звичайний та ванільний цукор, сіль, соду, а також цедру двох апельсинів.

Вливаємо рідку гарбузово-молочну суміш. Ретельно перемішуємо.

5. Заповнюємо тістом формочки для випікання. За бажанням викладаємо зверху очищене гарбузове насіння або шматочки гарбуза.

6. Розігріваємо духовку до 190 °C, ставимо кекси випікатися протягом 20 хвилин. 

7. Дістаємо випічку з духовки, даємо охолонути.

8. Звільняємо гарбузові кекси від формочок, ставимо в широкі креманки. Прикрашаємо кулькою морозива та гілочкою м’яти.

Смакуємо!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.