Корисно знати, що...
НазадРослинна їжа займає провідне місце в харчуванні більшості населення земної кулі, а для деяких народів вона являється основною. Існує багато достовірних досліджень, які показують, що там, де в харчуванні переважає різноманітна рослинна їжа, люди менше хворіють і довше живуть.
«Сила в овочах велика» — цей запис датований 1073 роком («Изборник Святослава») і на сьогоднішній день сучасні вчені повністю погоджуються з висновком невідомого давньоруського літописця.
Правильне харчування — це ціла наука. Максимально ефективно скласти раціон допоможе спеціаліст, якщо необхідно. Азіатські вчені довели прості принципи впливу кольорів продуктів на стан різноманітних внутрішніх органів. Нам з вами залишається тільки перевірити це твердження:
- жовтий колір позитивно впливає на шлунок та селезінку (апельсин, ананас, баранина, курка, картопля, рис, гречка, капуста білокачанна та цвітна, перець жовтий, масло вершкове, яблуко жовте, сир, яйця);
- червоний колір зміцнює серце (помідори, буряк, морква, яловичина, перець червоний, яблуко червоне, виноград червоний);
- білий колір зміцнює легені (сири, молоко, свинина, яйця);
- зелений колір позитивно впливає на печінку та жовчний міхур (огірок, зелень, перець зелений, яблуко зелене, виноград зелений);
- темний колір покращує роботу нирок (чорний хліб, темний виноград, баклажани).