Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Картопля з'явилася в Європі не так вже й давно, в XVI столітті. Вона чудово прижилася і через деякий час стала для населення другим хлібом. Скільки ж смачних страв було придумано з картоплі! Взяти хоча б деруни. Перший рецепт їхнього приготування належить німецькій кухні й був вигаданий у ХІХ столітті.

Способів приготування дерунів можна перерахувати багато. Ми зібрали для вас смачні рецепти картопляних дерунів.

Як приготувати деруни: класичний рецепт

Способів приготування дерунів багато. Ми зібрали для вас смачні рецепти картопляних дерунів.

Деруни — візитна картка БілорусіДругі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Картопля 5–6 шт.
Цибуля 1 шт.
Яйце куряче 1 шт.
Борошно 2–3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Сметана 21 % ТМ «Рудь» за смаком
Як приготувати деруни

Приготування

Очищену картоплю натираємо на дрібну тертку. Щоб уникнути потемніння картоплі, натираємо швидко і одразу ж змішуємо з натертою цибулею. У картопляну масу вбиваємо яйце, додаємо борошно, сіль, перець і все перемішуємо.

На розігріту сковорідку викладаємо деруни. Обсмажуємо з обох боків до появи золотистої скоринки. Якщо ви хочете, щоб деруни вийшли хрусткіші — не закривайте їх кришкою і налийте більше рослинної олії. Подавайте зі сметаною.

Як приготувати деруни з грибами в горщику

60 хвилин Складно Обід

Інгредієнти

Шампіньйони ТМ «Рудь» 500 г
Готові деруни 20 шт.
Сметана 15 % ТМ «Рудь» 1 склянка
Масло «Хуторок селянський», 73 % 2 ст. л.
Борошно 1 ст. л.
Твердий сир 150 г
Цибуля 1 шт.
Рослинна олія 2 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Деруни з грибами в горщику

Приготування

Гриби підсмажуємо на сковорідці до повного випаровування рідини. Додаємо нарізану кільцями цибулю, солимо, перчимо і смажимо до повної готовності. На іншій сковороді топимо вершкове масло, додаємо борошно, сіль і перець. Натираємо сир на великій тертці.

У кожен горщик складаємо деруни, потім гриби, зверху поливаємо соусом. Потім знову шар дерунів, грибів і соусу. Зверху — тертий сир. Все це ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Подаємо на стіл в горщиках.

Деруни з грибами і сиром

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Картопля 700 г
Шампіньйони 300 г
Цибуля 200 г
Борошно 1–2 ст. л.
Яйце 1 шт.
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Деруни з грибами і сиром

Приготування

Обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте гриби й готуйте до повного випаровування рідини. На дрібній тертці натріть картоплю, додайте яйце, сіль і перець. Все перемішайте. У цю суміш додайте зажарку з грибів і цибулі. Знову все перемішайте.

На розігріту сковороду столовою ложкою викладайте масу і смажте з обох боків до повної готовності. Подавайте на стіл зі сметаною.

Деруни з грибами і м'ясом

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Картопля 7 шт.
Цибуля 1 шт.
Часник 1 головка
М'ясний фарш 250 г
Борошно 3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Шампіньйони 100 г
Деруни з грибами і м'ясом

Приготування

Натираємо картоплю і цибулю на дрібній тертці. Додаємо борошно, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо. Фарш солимо, перчимо, можна додати часник. Подрібнюємо гриби і також додаємо у м'ясний фарш.

На розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо деруни. Поверх кладемо фарш і накриваємо картопляною масою. Подібну процедуру робимо з кожним деруном. Обсмажуємо з кожного боку до рум'яної скоринки. Подавати на стіл гарячими.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.