Готуємо деруни
НазадОпис страви
Картопля з'явилася в Європі не так вже й давно, в XVI столітті. Вона чудово прижилася і через деякий час стала для населення другим хлібом. Скільки ж смачних страв було придумано з картоплі! Взяти хоча б деруни. Перший рецепт їхнього приготування належить німецькій кухні й був вигаданий у ХІХ столітті.
Способів приготування дерунів можна перерахувати багато. Ми зібрали для вас смачні рецепти картопляних дерунів.
Як приготувати деруни: класичний рецепт
Способів приготування дерунів багато. Ми зібрали для вас смачні рецепти картопляних дерунів.
Інгредієнти
Картопля | 5–6 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Яйце куряче | 1 шт. |
Борошно | 2–3 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Олія | для смаження |
Сметана 21 % ТМ «Рудь» | за смаком |
Приготування
Очищену картоплю натираємо на дрібну тертку. Щоб уникнути потемніння картоплі, натираємо швидко і одразу ж змішуємо з натертою цибулею. У картопляну масу вбиваємо яйце, додаємо борошно, сіль, перець і все перемішуємо.
На розігріту сковорідку викладаємо деруни. Обсмажуємо з обох боків до появи золотистої скоринки. Якщо ви хочете, щоб деруни вийшли хрусткіші — не закривайте їх кришкою і налийте більше рослинної олії. Подавайте зі сметаною.
Як приготувати деруни з грибами в горщику
Інгредієнти
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 500 г |
Готові деруни | 20 шт. |
Сметана 15 % ТМ «Рудь» | 1 склянка |
Масло «Хуторок селянський», 73 % | 2 ст. л. |
Борошно | 1 ст. л. |
Твердий сир | 150 г |
Цибуля | 1 шт. |
Рослинна олія | 2 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Гриби підсмажуємо на сковорідці до повного випаровування рідини. Додаємо нарізану кільцями цибулю, солимо, перчимо і смажимо до повної готовності. На іншій сковороді топимо вершкове масло, додаємо борошно, сіль і перець. Натираємо сир на великій тертці.
У кожен горщик складаємо деруни, потім гриби, зверху поливаємо соусом. Потім знову шар дерунів, грибів і соусу. Зверху — тертий сир. Все це ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Подаємо на стіл в горщиках.
Деруни з грибами і сиром
Інгредієнти
Картопля | 700 г |
Шампіньйони | 300 г |
Цибуля | 200 г |
Борошно | 1–2 ст. л. |
Яйце | 1 шт. |
Сіль, перець | за смаком |
Олія | для смаження |
Приготування
Обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте гриби й готуйте до повного випаровування рідини. На дрібній тертці натріть картоплю, додайте яйце, сіль і перець. Все перемішайте. У цю суміш додайте зажарку з грибів і цибулі. Знову все перемішайте.
На розігріту сковороду столовою ложкою викладайте масу і смажте з обох боків до повної готовності. Подавайте на стіл зі сметаною.
Деруни з грибами і м'ясом
Інгредієнти
Картопля | 7 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Часник | 1 головка |
М'ясний фарш | 250 г |
Борошно | 3 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Шампіньйони | 100 г |
Приготування
Натираємо картоплю і цибулю на дрібній тертці. Додаємо борошно, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо. Фарш солимо, перчимо, можна додати часник. Подрібнюємо гриби і також додаємо у м'ясний фарш.
На розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо деруни. Поверх кладемо фарш і накриваємо картопляною масою. Подібну процедуру робимо з кожним деруном. Обсмажуємо з кожного боку до рум'яної скоринки. Подавати на стіл гарячими.