Дитячі сніданки: смачні та корисні
НазадОпис страви
Бачити свою дитину здоровою та успішною прагне більшість батьків. Одним із ключових показників міцного імунітету й високої розумової активності є повноцінний сніданок.
Численні дослідження свідчать, що діти, які снідають, краще вчаться та менше схильні до набору зайвої ваги. Проте майже кожна восьма дитина йде до школи, не поснідавши.
Якщо ваша дитина навідріз відмовляється від ранкового приймання їжі, пропонуємо декілька способів протидії цьому:
- Вкладайте дитину раніше спати. Здоровий сон — запорука чудового настрою та гарного апетиту зранку.
- Будіть дитину на 15 хвилин раніше, щоб вона без страху спізнитися до школи встигла поснідати.
- Гарно та яскраво сервіруйте стіл.
- Снідайте разом — діти підсвідомо наслідують поведінку дорослих.
Від того, чим снідає дитина, залежить її здатність зосереджуватися, запам’ятовувати інформацію та приймати правильні рішення.
Тож пропонуємо три корисні дитячі сніданки — для міцного імунітету, прекрасного самопочуття й ситості на декілька годин.
Вівсяна каша з ягодами, перетертими із цукром
Вівсяна каша — мабуть, найкращий вибір для дитячого сніданку. Вона містить повільні вуглеводи, які, поступово засвоюючись, забезпечують організм енергією. Фосфор і кальцій зміцнюють опорну систему, йод підвищує розумову активність.
Щоб зробити вівсянку ще смачнішою, доповніть її горіхами та ягодами. Можна додати свіжі ягоди або перетерті із цукром — від ТМ «Рудь». Ми не піддаємо їх термічній обробці, тому вони зберігають максимум вітамінів і мікроелементів.
Інгредієнти
Вівсяні пластівці | 7 ст. л. |
Вода | 100 г |
Молоко ТМ «Рудь» | 250 г |
«Малина – апельсин», перетерті із цукром | 100 г |
Мигдаль | 2 ст. л. |
Вершкове масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 1 ч. л. |
Сіль | ¼ ч. л. |
Приготування
1. У підсолений окріп по 1-й ст. л. насипаємо вівсяні пластівці. Перемішуємо.
2. Коли каша закипить і підніметься, наливаємо молоко.
3. Після закипання додаємо вершкове масло. Знімаємо з вогню й залишаємо настоятися протягом п’яти хвилин.
4. Викладаємо кашу на тарілки, додаємо ягоди, перетерті із цукром, та мигдаль.
Поживний сніданок готовий!
Овочева запіканка
Шматочок рум’яної запіканки з міксом соковитих овочів «Мексиканка» подарує чудовий смак і забезпечить дитячий організм поживними речовинами. Яйця й молочні продукти містять амінокислоти й жири, які поліпшують пам'ять та підвищують концентрацію уваги. А в овочах містяться різноманітні вітаміни — для зміцнення імунітету, а також клітковина — для кращого травлення.
Інгредієнти
Суміш для смаження «Мексиканка» | 250 г |
Яйця | 2 шт. |
Сметана ТМ «Рудь» | 60 г |
Вершкове масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 1 ст. л. |
Твердий сир | 150 г |
Рослинна олія | 1 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
1. Твердий сир натираємо на грубій тертці.
2. У глибокій посудині збиваємо яйця, додаємо сир, сметану та сіль, перемішуємо.
3. Змащуємо форму для випікання рослинною олією. Викладаємо суміш для смаження «Мексиканка», солимо, перчимо за смаком. Заливаємо яєчно-сметанною сумішшю.
4. Ставимо в розігріту до 200 °C духовку та випікаємо протягом 25 хвилин.
Щойно заливка стане густою та підрум’яниться, страва готова!
Штрудель із яблуками й інжиром
Традиційний австрійський десерт із тонкого листкового тіста й запашної інжирно-яблучної начинки — ідеальний вибір у вихідний, коли нікуди поспішати й можна сповна насолодитися свіжою домашньою випічкою.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 300 г |
Яблука | 5 шт. |
Заморожений синій інжир ТМ «Рудь» | 5 шт. |
Яйця | 1 шт. |
Родзинки | 80 г |
Цукор | 60 г |
Лимон | ½ шт. |
Вершкове масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 100 г |
Кориця | за смаком |
Мелений мускатний горіх | дрібка |
Мелена гвоздика | дрібка |
Цукрова пудра | за смаком |
Морозиво «Дитяче бажання» ТМ «Рудь» | 100 г |
Приготування
1. Ізюм замочуємо в теплій воді, залишаємо на 30 хвилин.
2. Листкове тісто розморожуємо за інструкцією на упаковці.
3. Яблука та інжир нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо з родзинками, лимонною цедрою, цукром та спеціями.
4. Тонко розкачуємо тісто. Змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом.
5. З одного боку на тісто викладаємо шматочки фруктів. Загортаємо у формі рулету так, щоб тісто кілька разів огорнуло начинку.
5. Перекладаємо на змащене вершковим маслом деко. У маленькій посудині розмішуємо яйце, змащуємо верхівку рулету.
6. Розігріваємо духовку до 180 °C та випікаємо десерт протягом 30–40 хвилин.
Посипаємо штрудель цукровою пудрою, доповнюємо кулькою морозива й кличемо дітей до столу.