Картопляні зрази з грибами
НазадОпис страви
Традиційна українська кухня знаменита не лише пампушками й борщем, але й запашними картопляними зразами з грибами. Якщо колись цю колоритну страву готували переважно на Поліссі, нині вона популярна в усьому світі. Чому? Тому що легка в приготуванні, ситна й надзвичайно смачна.
Тож якщо плануєте поїсти з апетитом, рум’яні картопляники з грибною начинкою — прекрасний варіант! А завдяки замороженим шампіньйонам ТМ «Рудь», що зберігають всю користь свіжих грибів, ласувати такими зразами можна не тільки в осінній сезон, а протягом всього року!
Секрет ідеальної начинки — в гармонійному поєднанні грибного фаршу з цибулею, часником та класичними українськими спеціями.
Перед обсмажуванням зрази панірують у борошні або сухарях. Це допомагає зберегти страву соковитою всередині та домогтися красивої золотистої скоринки зовні. Довго тримати зрази на вогні не варто, адже майже всі інгредієнти в них уже готові.
Картопляні зрази з грибною начинкою
Зрази з грибами чудово поєднуються зі сметаною, петрушкою та кропом. Зелень можна додати до начинки, а сметаною — полити вже готові картопляники.
Інгредієнти
Шампіньйони різані ТМ «Рудь» | 400 г |
Цибуля | 2 шт. |
Картопляне пюре | 1 кг |
Борошно пшеничне | 1 ст. |
Рослинна олія | для смаження |
Яйця | 1 шт. |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
1. Цибулю дрібно нарізаємо та підсмажуємо на олії до золотистого кольору.
2. До цибулі додаємо шампіньйони, солимо, перчимо, смажимо до готовності. Начинка готова.
3. Тепер займемося тістом. У підсоленій воді відварюємо картоплю, розминаємо до стану пюре. Додаємо яйце, борошно, перець та перемішуємо інгредієнти.
Тісто необхідно ретельно вимішати, щоб воно було придатним для ліплення.
4. З картопляного тіста й грибної начинки формуємо зрази. Паніруємо в сухарях.
5. Викладаємо на розігріту сковороду та обсмажуємо в олії на повільному вогні — по п’ять хвилин з обох боків.
Дочекайтеся рум’яної скоринки, зніміть зрази з вогню та смакуйте гарячими!