Корисні сніданки для дітей
НазадОпис страви
«Якщо хочете бути здоровими, снідайте!» — радять дієтологи. Це правило особливо актуальне для дітей. Адже діти, які снідають, більш енергійні, мають вищу концентрацію уваги та зазвичай не схильні до набору зайвої ваги.
Пропонуємо вам три корисні сніданки, які подарують вашим дітлахам заряд бадьорості на цілий день і подбають про імунітет. Продукція ТМ «Рудь» зробить приготування легким і приємним, а ви будете впевнені в якості страви.
Ці сніданки підходять і для молодших школярів, і для старшокласників. Справа лише в порції.
Омлет з овочами та зеленню
Пишний, з ніжним молочним смаком і соковитою овочевою начинкою, омлет — король сніданків. Потіште своїх дітей цією поживною стравою зранку — в ній багато білку і цілий комплекс вітамінів, які заряджають енергією, дозволяючи довго не відчувати голоду. А якщо хочеться додати страві оригінальності, готуйте омлет в духовці у формочках для кексів.
Інгредієнти
Суміш для смаження «Овочі по-італійськи» | 200 г |
Яйця | 5 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 160 мл |
Рослинна олія | для смаження |
Свіжа зелень | за смаком |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
1. Овочеву суміш без розморожування викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з олією протягом 3–5 хвилин.
2. Яйця збиваємо з молоком та виливаємо зверху на овочі. Солимо, перчимо.
3. Накриваємо кришкою та смажимо овочево-яєчну суміш протягом 5–7 хвилин.
Розрізаємо омлет на порції, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Сирники з ягодами, перетертими із цукром
Хрустка рум’яна скоринка, ніжна серединка й тонкий запах ванілі — сирники на сніданок — одна з улюблених страв дітлахів. Сир багатий на кальцій, вітамін D, магній і фосфор, що сприяє розумовій активності, підтримує здоров’я серця, кісток і шкіри. До того ж він легко засвоюється і при тепловій обробці не втрачає корисних властивостей. Додавайте ягоди, перетерті із цукром, й отримуйте вибуховий заряд вітамінів, амінокислот і мікроелементів.
Інгредієнти
Випечені сирники ТМ «Рудь» | 300 г |
Сметана ТМ «Рудь» | 60 г |
Лісові ягоди, перетерті з цукром, ТМ «Рудь» | 60 г |
Приготування
1. Випечені сирники викладаємо на тарілку й розігріваємо в мікрохвильовці протягом 3–4 хвилин.
2. Додаємо ложку сметани та ягоди, перетерті із цукром.
Сніданок готовий! Кличте малечу до столу — сирники найкраще смакують теплими.
Тост з індичкою та перепелиними яйцями
Мінімальний вміст холестерину, дієтичність і легка засвоюваність роблять індичку ідеальним продуктом для здорового харчування дітей. У поєднанні з перепелиними яйцями, багатими на селен та залізо, це корисна і ситна начинка для ранкових тостів на кожен день. А якщо викладете інгредієнти у формі будиночка чи тваринки, тости зникнуть із тарілки удвічі швидше.
Інгредієнти
Скибка хліба для тостів | 1 шт. |
М’ясо індички | 150 г |
Перепелині яйця | 1 шт. |
Вершкове масло «Вологодське» | 20 г |
Твердий сир | 50 г |
Чері | 1 шт. |
Сіль | за смаком |
Листя салату | 1 шт. |
Приготування
1. М’ясо індички опустіть в окріп, додайте дрібку солі й варіть близько 25–30 хвилин.
2. Перепелине яйце відваріть в окропі протягом 4–5 хвилин.
3. Скибку хліба для тостів викладіть на суху сковороду й обсмажте з обох боків до золотистої скоринки. Змастіть вершковим маслом.
4. Викладіть зверху листя салату, м’ясо індички, половинки чері та перепелиного яйця. Посипте тертим сиром.