Котлети по-київськи: класичний рецепт
НазадОпис страви
Італійці називають її «граційним м’ясом», французи — «повітряним курчам», а німці величають «м’ясною принцесою». Кулінарний символ української столиці, знаменитий національний «бренд» — котлета по-київськи давно завоювала найкращі європейські ресторани.
І не дарма — адже готують цю ароматну страву не зі звичного фаршу, а з ніжної курячої грудки, фаршированої вершковим маслом та свіжою петрушкою. А потім панірують в ароматних пшеничних сухарях та обсмажують у фритюрі. Неможливо встояти, аби не скуштувати!
Читайте, як приготувати ідеальні котлетки по-київськи — з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою всередині, та із задоволенням пригощайте близьких. Це саме та страва, в яку так легко закохатися з першого шматочка!
Ароматні котлети по-київськи з вершковим маслом та зеленню
Котлети по-київськи традиційно подають на маленькій курячій кісточці з папільйоткою, щоб не обпекти руки.
Найкраще ці ароматні котлетки смакують із картопляним пюре, гречаною кашею та легкими овочевими салатами.
Інгредієнти
Куряча грудка | 2 шт. |
Вершкове масло «Вологодське», 82,5 % | 150 г |
Борошно | 60 г |
Панірувальні сухарі | 150 г |
Яйця | 2 шт. |
Молоко ТМ «Рудь» | 100 мл |
Свіжа петрушка | 20 г |
Рослинна олія | 300 мл |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
1. Із курячих грудок знімаємо шкірку. Кожен шматок розрізаємо вздовж на три частини. Накриваємо м’ясо харчовою плівкою та відбиваємо до товщини близько 0,5 см. Солимо.
2. Нарізаємо зелень петрушки та разом із вершковим маслом кімнатної температури поміщаємо в глибоку тарілку. Перемішуємо до однорідної маси.
3. За допомогою двох столових ложок формуємо начинку з масла та зелені. Кладемо в морозильну камеру на п’ять хвилин, аби начинка не розпливалася.
4. Виймаємо підмерзлі грудочки масла з холодильника, викладаємо на філе та щільно загортаємо котлети. Ставимо в морозильник на п’ять хвилин.
5. Тим часом у глибокій посудині змішуємо яйця з молоком та збиваємо вінчиком, як для омлету.
6. Перчимо котлети, обвалюємо в борошні. Умочуємо в яйце з молоком, обвалюємо в панірувальних сухарях, повторюємо процес.
7. Обсмажуємо котлети на сковороді з олією до рум’яної скоринки протягом п’яти хвилин.
8. Розігріваємо духовку до 200 °С та доводимо котлети до готовності протягом 10 хвилин.
Прикрашаємо тарілки листям салату та викладаємо готові котлетки. Смакота!