Крученики — м'ясні рулетики
НазадОпис страви
Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса. Однією з таких страв є крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!
Крученики с грибами
Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса. Однією з таких страв є крученики.
Інгредієнти
| М'ясо для відбивних | 600-700 г | 
| Шампіньони різані ТМ «Рудь» | 500 г | 
| Цибуля | 1 шт. | 
| Твердий сир | 60 г | 
| Часник | 3-4 зубчики | 
| Сметана 21% ТМ «Рудь» | 150 г | 
| Борошно | 1 ч. л. | 
| Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» | 20 г | 
| Рослинна олія | 2-3 ст. л. | 
| Сіль, перець | за смаком | 
| Зелень | 1 пучок | 
 
 Приготування
Робимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м'ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.
Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Охолодити.
Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. Смажити до рум'яної скоринки.
Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.
Крученики зі свининою
Інгредієнти
| Свинина | 1 кг | 
| Шампіньйони | 150 г | 
| Перець солодкий | 1 шт. | 
| Варений рис | 100 г | 
| Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 30 г | 
| Цибуля | 1 шт. | 
| Зелень | 1 пучок | 
| Сіль, перець | за смаком | 
| Олія | для смаження | 
 
 Приготування
М'ясо нарізаємо на битки, солимо, перчимо. Готуємо начинку. Нарізаємо печериці і перець кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо на розігрітому вершковому маслі. Додаємо гриби і перець.
Через 4–5 хвилин в зажарку висипаємо варений рис і нарізану зелень. Все перемішуємо. На кожен стейк викладаємо начинку, згортаємо рулетики і закріплюємо кінці зубочистками або обв'язуємо крученик ниткою.
Смажимо до рум'яної скоринки. Опісля тушкуємо в бульйоні 30 хвилин. Крученики готові до подачі на стіл.
Крученики з чорносливом
Інгредієнти
| Свинина | 500 г | 
| Чорнослив | 200 г | 
| Твердий сир | 200 г | 
| Сіль, перець | за смаком | 
 
 Приготування
Готуємо свинячі битки. Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками, сир натираємо на тертку. На биток викладаємо чорнослив і сир. Згортаємо рулетик і закріплюємо краї зубочистками.
Потім складаємо крученики в каструльку, заливаємо бульйоном і на 30–35 хвилин ставимо в духовку. Можна подавати на стіл як самостійну страву або з гарніром. Смачного!
Крученики з яловичини в мультиварці
Інгредієнти
| Яловичина | 1 кг | 
| Морква | 2 шт. | 
| Цибуля | 1 шт. | 
| Квасоля у власному соку | 200 г | 
| Сметана | 0,5 склянки | 
| Рослинна олія | 3 ст. л. | 
| Сіль, перець | за смаком | 
 
 Приготування
Цибулю і моркву обсмажити в 1 ст. л. рослинної олії в мультиварці за температурі 160 градусів 10 хвилин. Стручкову квасолю ТМ «Рудь» (без соку) розім'яти в мисці. Додати зажарку з цибулі і моркви, посолити і перемішати.
Нарізати м'ясо на порційні шматки, відбити з обох сторін. Викласти начинку на битки і загорнути рулетики. Закріпити зубочистками або ниткою. Обсмажити рулетики в олії до рум'яної скоринки.
Змішати сметану і воду, посолити і поперчити. Потім полити цією сумішшю крученики і залишити їх в цьому ж режимі на 30–35 хвилин. Подавати на стіл гарячими.





 
  
  
  
  
 