Курячі гомілки в сметанному соусі
НазадОпис страви
Щось смачненьке на обід — це вони: курячі гомілки в сметанному соусі.
Завдяки тушкуванню в ароматній суміші сметани, гірчиці та спецій м’ясо виходить м’яким і дуже ніжним. Якщо ж додасте до маринаду трохи меду, карі та часник, отримаєте страву з багатим пряним смаком і красивою рум’яною шкіркою.
Читайте наш рецепт, щоб дізнатися, як зробити курячі гомілки ідеально смачними й соковитими, та радуйте близьких апетитними стравами щодня! А продукція ТМ «Рудь» — завжди поруч, аби зробити ваші кулінарні творіння ще кориснішими та різноманітнішими!
Курячі гомілки в сметанному соусі з гірчицею
Курячі гомілки в сметані чудово поєднуються з картопляним пюре, гречаною кашею чи овочевим рагу. Перед подачею обов’язково посипте страву подрібненою зеленню. Так і ще смачніше!
Інгредієнти
Курячі гомілки | 8 шт. |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 250 г |
Часник | 2 зубчики |
Лимон | 1 шт. |
Петрушка | пучок |
Гірчиця | 1 ст. л. |
Карі, куркума | за смаком |
Сіль, перець | за смаком |
Рослинна олія | 20 г |
Приготування
1. Миємо курячі гомілки, даємо зайвій рідині стекти. Викладаємо гомілки в глибоку ємність.
2. В окремій посудині готуємо соус. До сметани додаємо сік лимона, гірчицю, подрібнену петрушку, пропущений через прес часник, сіль і спеції: карі, куркуму та перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
3. Заливаємо гомілки сметанним соусом, перемішуємо.
4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо гомілки разом із соусом.
5. Розігріваємо духовку до 180 °C та запікаємо м’ясо протягом 50 хвилин — до золотистого кольору.
Смачного!