КУРКА В ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ
НазадОпис страви
Готове листкове тісто — ідеальний варіант для приготування швидкої випічки. З нього роблять пироги, рулети, торти та навіть піцу. А ще ніжне та повітряне листкове тісто чудово підходить для того, щоб по-особливому приготувати різні частини курки. Тісто зберігає соковитість та аромат м'яса, а ще — надає страві красивого вигляду.
КУРЯЧІ ГОМІЛКИ З НАЧИНКОЮ У ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ
Курячі гомілки в листковому тісті можна приготувати як на кістці, так і без неї. Гомілку без кістки можна нафарширувати начинкою. Таким чином вийде соковите оригінальне блюдо, яке підійде для повсякденного меню, а також стане прикрасою святкового столу.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 500 г |
Куряча гомілка | 5–6 шт. |
Твердий сир | 250 г |
Часник | 2–3 зубчики |
Сіль | за смаком |
Перець чорний мелений | за смаком |
Для начинки: | |
Твердий сир | 100 г |
Кріп | 1 пучок |
Помідор | 100 г |
Прованські трави | 0,5 ч. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.
Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м'ясо й витягуємо кістку.
Етап № 2
Натираємо куряче м'ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м'ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.
Етап № 3
Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м'ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. начинки.
Етап № 4
Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.
Етап № 5
Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.
Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.
Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою.
КУРЯЧЕ ФІЛЕ В ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ
Пропонуємо вам легкий рецепт курячого рулету з листкового тіста з кунжутом, який залишається смачним навіть на другий день. Тому він відмінно підходить для швидкого сніданку. А якщо до такого рулету приготувати овочі гриль або овочеве рагу, можна отримати ситний обід або вечерю.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 250 г |
Куряче філе | 1 шт. |
Твердий сир | 70 г |
Яйце | 1 шт. |
Кріп або петрушка | 20 г |
Сіль | за смаком |
Перець чорний мелений | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Вимите куряче філе загорнути в пакет і злегка відбити кухонним молотком.
Етап № 2
З обох сторін натерти сіллю і перцем. Можна додати універсальну приправу для курки.
Етап № 3
На куряче філе викладаємо рівномірно натертий твердий сир і подрібнену зелень.
Скручуємо філе в рулет — начинка повинна бути всередині.
Етап № 4
Готовий курячий рулет загортаємо в листкове тісто. Покриваємо зверху збитим яйцем і відправляємо на змащене олією деко.
Етап № 5
Запікаємо в розігрітій до 200 °C духовці 30 хвилин.
Перед нарізкою рулету необхідно дати охолонути 7–10 хвилин.
РУЛЕТ ІЗ КУРЯЧИХ СТЕГОН І ЛИСТКОВОГО ТІСТА
Рулет із курячих стегенець виходить особливо соковитим. А пікантності йому додадуть гриби! У літній період можна використовувати свіжі шампіньйони, а в зимовий — замінити на заморожені.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 500 г |
Курячі стегенця | 6 шт. |
Твердий сир | 150 г |
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» або свіжі | 400 г |
Кріп або петрушка | 200 г |
Цибуля | 1 шт. |
Сіль | за смаком |
Перець чорний мелений | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Попередньо вимиті курячі стегна розрізаємо вздовж кістки і витягуємо її. Також знімаємо шкірку.
Етап № 2
Злегка відбиваємо м'ясо кухонним молоточком і натираємо сіллю і перцем.
Етап № 3
Змішуємо натертий твердий сир з нарізаною зеленню.
Етап № 4
Обсмажуємо на сухій сковороді заморожені або свіжі шампіньйони з дрібно нарізаною цибулею.
Етап № 5
Викладаємо на курячі стегенця твердий сир із зеленню і гриби з цибулею. Скручуємо рулетом і загортаємо у листкове тісто.
Етап № 6
Випікаємо в розігрітій духовці при 200 °C 25–30 хвилин.
Смачного!