Ліниві голубці в сметані
НазадОпис страви
Ліниві голубці в сметанному соусі — апетитна домашня страва з фаршу, капусти й рису. Справжня знахідка для активних людей, які хочуть дивувати близьких смачненьким, однак мають обмаль часу для кухні.
Ліниві голубці, запечені в сметані зі спеціями, — це неймовірно смачно та корисно. Сметана робить голубці особливо ніжними та додає вершкових ноток смаку. А духмяні спеції й тушковані овочі дарують неповторний аромат.
Надзвичайно ситні й схожі на котлетки ліниві голубці напевне сподобаються дітлахам, які не в захваті від капусти. Ще б пак, адже її дрібно нашинковані шматочки надійно сховані у фарші.
Не полінуйтеся витратити час, аби підібрати правильне м’ясо для голубців. Якщо ви обрали свинину, лопатка, жирна соковита корейка та стегнова частина ідеально підійдуть для приготування фаршу.
Уважно відтворюйте рецепт — і ліниві голубці легко замінять вам традиційні.
Ліниві голубці в сметанному соусі
Соковиті овочево-м'ясні котлетки в сметані щойно з духовки так спокусливо парують і просто тануть у роті. Апетитне відкриття для тих, хто обожнює голубці, та не має часу їх готувати.
Інгредієнти
Для голубців: | |
Свинина | 500 г |
Капуста білокачанна | 200 г |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Для соусу: | |
Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 200 г |
Морква | 1 шт. |
Перець солодкий | 1 шт. |
Цибуля ріпчаста | 2 шт. |
Часник | 2 зубчики |
Яйця | 2 шт. |
Борошно | 1 ст. л. |
Рослинна олія | для смаження |
Рис довгозернистий | 200 г |
Приготування
Етап № 1
Нарізаємо свинину чималими шматочками. Чистимо цибулю та часник. За допомогою м’ясорубки готуємо фарш.
Етап № 2
Додаємо до фаршу яйця, сіль та перець. Ретельно перемішуємо.
Етап № 3
Промиваємо рис та відварюємо на повільному вогні до готовності. Води знадобиться вдвічі більше, ніж плануємо зварити рису. Слідкуємо, щоб кришка каструлі була закритою, аби не виходив пар.
Етап № 4
Відварений рис додаємо до фаршу. Перемішуємо, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
Етап № 5
Шинкуємо капусту та додаємо її до фаршу. Знову ретельно перемішуємо фарш.Формуємо невеличкі котлетки.
Етап № 6
Розігріваємо сковороду та обсмажуємо котлетки до рум’яної скоринки з обох боків.
Етап № 7
Саме час приготувати соус. Цибулю та перець нарізаємо дрібними шматочками. Моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі в розігріту сковороду та обсмажуємо в олії.
Додаємо борошно, сметану, 250 мл води. Перемішуємо й тушкуємо на повільному вогні близько шести хвилин.
Етап № 8
Розігріваємо духовку до 190 °C. Перекладаємо ліниві голубці у форму та заливаємо сметанним соусом. Запікаємо протягом 30 хвилин.
Смакуйте з задоволенням!