Мексиканська запіканка з м’ясом та овочами
НазадОпис страви
Кухня Мексики така ж розмаїта й колоритна, як і тамтешня природа. Тож якщо вашому меню не вистачає «перчика» та яскравих кольорів, сміливо готуйте мексиканську запіканку! Пряна суміш м’ясного фаршу, овочів, спецій та сиру неодмінно стане сімейним фаворитом.
Щоб запіканка вийшла поживною та корисною водночас, оберіть індиче м’ясо або яловичину. Запашний аромат страві подарують солодка паприка, каєнський перець і мексиканська приправа тако. А соковитості, апетитного кольору та насиченого смаку додасть наша заморожена овочева суміш «Мексиканська».
Вітамінний мікс кукурудзи, стручкової квасолі, перцю, зеленого горошку й моркви від ТМ «Рудь» — це зручна заготовка для приготування мексиканської запіканки. Та й безлічі інших дивовижних страв також!
Мексиканська запіканка чудово поєднується з рисом та овочевими салатами. А подають її традиційно з пшеничними тортильями або чипсами начос.
Мексиканська запіканка з м’ясом, грибами та овочами
Додати запіканці нових пряних ноток смаку вдасться за допомогою смажених грибів, сиру котія та соусу сальса. Класичний рецепт часто доповнюють і домашньою картоплею фрі. А якщо замінити м’ясний фарш відвареною чорною квасолею, страва підійде вегетаріанцям.
Інгредієнти
Фарш із яловичини | 500 г |
Овочева суміш «Мексиканська» | 400 г |
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 250 г |
Сметана ТМ «Рудь», 21% | 3 ст. л. |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Часник | 2 зубчики |
Томатна паста | 2 ст. л. |
Кетчуп | 2 ст. л. |
Твердий сир | 150 г |
Рослинна олія | за потреби |
Сіль | за смаком |
Приправа тако | за смаком |
Каєнський перець | за смаком |
Мелена паприка | за смаком |
Свіжа кінза | 4 гілочки |
Приготування
Етап № 1
Нарізаємо цибулю дрібними шматочками та обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Додаємо м’ясний фарш та смажимо ще 5–7 хвилин.
Етап № 2
Нарізані шампіньйони смажимо з часником на окремій пательні до готовності.
Етап № 3
З’єднуємо гриби з фаршем. Додаємо овочеву суміш «Мексиканську» та спеції. Перемішуємо з томатною пастою, сметаною та кетчупом. За потреби доливаємо 50 мл води. Тушкуємо під закритою кришкою ще 6–8 хвилин.
Етап № 4
Змащуємо форму для випікання рослинною олією, викладаємо суміш грибів, овочів та м’яса й щедро посипаємо натертим сиром.
Етап № 5
Розігріваємо духовку до 180 °C. Готуємо страву протягом 20 хвилин.
Ароматна мексиканська запіканка готова! Посипте свіжою зеленню та подавайте до столу.